Airbus A330 MRTT tankskip kan snart fly under polsk merke

Det polske luftforsvaret er nær ved å bytte til Airbus A330 MRTT ifølge nylige uttalelser fra landets militære myndigheter

Med 48 F-16 C/D, 48 FA-50 og 32 F-35A i drift i 2030, muligens støttet av KF-21 Boramae og sannsynligvis kontrollert av Saab 340 AEW utkikksfly, vil luftstyrkene ha et operativt potensial som ikke bare er mer enn betydelig, men også utstyrt med høy grad av autonomi.

Imidlertid mangler en type fly sårt i denne flåten, tankflyene som er i stand til å øke autonomien til kampfly, og derfor deres operasjonelle effektivitet. I flere år har Warszawa forpliktet seg til å konsultere de tilgjengelige alternativene, selv om de er relativt få i antall: KC-130 fra Lockheed-Martin og Boeing KC-46A over Atlanterhavet, og den europeiske A330 MRTT.

Airbus-flyet ble en gang ansett som den store favoritten i denne konkurransen, ettersom Warszawa i 2014 henvendte seg til Haag og Oslo for å anskaffe det i fellesskap. Men med ankomsten av PiS til makten i 2015, ble forholdet mellom Warszawa og Airbus betraktelig forverret etter kanselleringen av kontrakten for lokal produksjon av rundt femti H225M Caracal manøvreringshelikoptre.

Faktisk, i 2016, Polen trakk seg også fra det europeiske initiativet å implementere en felles flåte av A330 MRTT-tankere, noe som gir liten sjanse for de europeiske flyene til å overbevise her i landet.

F 16 polen Militær planlegging og planer | Tankskip for fly | Konstruksjon av militære fly
For å ansette sin fulle potensielle jagerflåte autonomt, vil det polske luftforsvaret raskt trenge å utstyre seg med tankfly.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Tankfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler