Et andre fransk NG atom hangarskip: hvorfor? Og for hvor mye?

- Annonse -

Det er ved en entusiastisk tweet at renessansens stedfortreder for den andre valgkretsen av Finistère, Jean-Charles Larsonneur, i går kveld kunngjorde vedtakelsen av et tverrpartisk flertall av en endring av den militære programmeringsloven 2024-2030, slik at en grundig studie kan gjennomføres i løpet av LPM, angående konstruksjon og implementering av en andre generasjon kjernefysisk hangarskip, eller PANG, mens den første enheten som må erstatte PAN Charles de Gaulle i 2038.

Utover det faktum at parlamentet spilte, i utformingen av denne LPM, en mye mer synlig og velkommen rolle enn i tidligere, kunngjøringen av en formell studie for å gi en klar visjon om hva som kunne gjøres, men også hva konstruksjonen og implementeringen av et andre hangarskip vil koste for Frankrike, er utvilsomt et bemerkelsesverdig fremskritt på et emne som, siden Jacques Chirac, har fortsatt å bli utsatt av påfølgende presidenter til "neste mandat".

Hvor mye ville et andre neste generasjons atom hangarskip koste?

Selvfølgelig er et hangarskip, spesielt et atomvåpen, dyrt. Dermed er budsjettet for design og konstruksjon av etterfølgeren til Charles de Gaulle PAN offisielt satt til rundt 5 til 6 milliarder euro, og noen rapporter rapporterer til og med 8 milliarder euro. I tillegg, utover konstruksjonen og utstyret til selve skipet, må det gis et erfarent mannskap, som dessuten integrerer en kjernefysisk enhet, samt en effektiv eskorte og en luftgruppe dimensjonert for å støtte det, utnytte potensialet.

- Annonse -

For å implementere Charles de Gaulle har den franske marinen et mannskap på nesten 2000 sjømenn, underoffiserer og offiserer om bord på skipet, som kommer i tillegg rundt 500 soldater om bord på eskorten som består av en underatomangrepsmarine, en anti -flyfregatt, to anti-ubåtfregatter samt en Fleet Replenishment Building (eller BRF) i en klassisk utplassering.

Luftgruppen består av 2 av de 3 E-2C Hawkeye luftovervåkingsflyene, fra 16 til 20 Rafale M av de 40 i tjeneste innenfor de 3 marine-aeronautikkflotiljene, noen få helikoptre samt støtte fra et Atlantic 2 maritime patruljefly, av de tjue som er i tjeneste i dag. Totalt består derfor Naval Air Group av 6 skip, 25 fly og 3500 soldater, tilsvarende 3 hærregimenter.

charles de gaulle hangarskip FREMM Militær planlegging og planer | Forsvarsanalyse | Jagerfly
PAN Charles de Gaulle er vanligvis ledsaget av en luftvernfregatt, to antiubåtfregatter, en logistikkbygning samt en atomangrepsubåt og et patruljefly.

Faktisk har kunngjøringen av studien som vil bli utført i løpet av neste LPM gjort mange observatører forvirret: Vil Frankrike ha midler til å finansiere byggingen av skipet og dets eskorte? Vil den franske marinen være i stand til å utstyre de nye skipene og flotiljene med nødvendig personell? Ville det ikke være bedre ting å gjøre med dette beløpet enn å opprette en andre Naval Air Group?

- Annonse -

Hvilke fordeler ville et andre kjernefysisk hangarskip gi?

Som ofte er tilfellet, avhenger spørsmålene, i likhet med svarene som stilles, av synspunktet til den som spør dem, mens alternativene er mange, både fra et budsjett- og HR-perspektiv, for å svare på dem i årene som kommer. avhengig av ambisjonene som vises.

Først av alt er det viktig å avklare interessen for Frankrike i å anskaffe et andre hangarskip. Vi vil ikke gå tilbake til den tilbakevendende striden mellom eksperter på flere år, og til og med tiår, om emnet den antatte nye sårbarheten til hangarskip for nå hypersoniske missiler.

Som vi allerede har vist, er denne sårbarheten verken ny eller enda større enn de siste tiårene, selv om hangarskip har spilt en avgjørende rolle i å kontrollere havene og konfliktene siden andre verdenskrig.

- Annonse -

LOGO meta forsvar 70 Militær planlegging og planer | Forsvarsanalyse | Jagerfly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler