Sverige skal trene ukrainske piloter på JAS 39 Gripen og vil vurdere å eksportere flyet til Kiev

Etter F-16 kunne jagerflyet Saab JAS 39 Gripen også slutte seg til de ukrainske luftstyrkene, ifølge uttalelser fra svenske ministre, som kunngjorde opplæring av ukrainske piloter på flyet, og mulig eksport til Kiev.

De siste dagene har det kommet kunngjøringer etter hverandre rundt etableringen av den nye vestlige ukrainske jagerflåten. Flere europeiske land, inkludert Nederland og Danmark, har allerede indikert at de vil levere F-16 jagerfly til det ukrainske luftvåpenet, mens København og Haag har fått i oppgave å koordinere opplæringen av piloter og teknisk vedlikeholdspersonell for å implementere disse enhetene. til høsten.

Hvis F-16, ved sin brede distribusjon i Europa og sin amerikanske opprinnelse, naturlig nok har blitt utpekt som den best egnede plattformen for de ukrainske luftstyrkene, spesielt ettersom flere luftstyrker i Europa utvikler seg mot F-35A, Et annet fly har ofte blitt nevnt som et potensielt passende valg for Kiev, JAS 39 Gripen.

Jagerfly, effektiv, moderne og lett, Gripen er i dag i tjeneste med 6 luftstyrker, inkludert 3 europeiske: Ungarn med 12 fly, Tsjekkia med 14 fly under leasing som snart utløper, og Sverige som har 98 Gripen C/Ds. under modernisering, samt 24 Gripen A i reserve, og som bestilte 2016 nye JAS 60 Gripen E/F i 39 for å modernisere sin flåte.

Stockholm har faktisk en viss mengde fly som potensielt kan overføres til Kiev, mens ukrainske myndigheter offisielt hadde meldt sin interesse for det svenske flyet som en del av moderniseringen av landets luftstyrker for noen måneder siden.

F16 Danmark F35 Jagerfly | Russisk-ukrainsk konflikt | Konstruksjon av militære fly
De 30 danske F-16-ene i drift erstattes av de 20 F-35A-ene bestilt av København

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Russisk-ukrainsk konflikt | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler