Taiwan søker alternativer for sin Mirage 2000-5-flåte

Som mange andre luftstyrker som bruker flyet, for eksempel i Hellas eller India, er Mirage 2000-5 et fly som er spesielt verdsatt av piloter fra de taiwanske luftstyrkene og populært blant landets opinion. .

Rask, svært manøvrerbar og utstyrt med høyytelses Magic 2 og MICA luft-luft-missiler, de omtrent 48 enkeltseters Mirage 2000-5Ei og 12 toseters Mirage 2000-5Di anskaffet i 1992 og levert mellom 1997 og 1998, har siden gitt et betydelig bidrag for å begrense inngrepene til Su-27-er, og senere J-11-er, J-10-er og andre J-16-er fra People's Liberation Army utenfor linjen som skiller Taiwanstredet.

Men hvis Beijing på begynnelsen av 90-tallet hadde svært få midler til press på Frankrike for å avspore kontrakten (i motsetning til USA som gjorde alt for å oppnå dette og plassere sin F-16), utviklet situasjonen seg raskt i løpet av 2000-tallet, da den kinesiske økonomien eksploderte, og Beijing ble for en tid, en stor kunde av den franske forsvarsindustrien, spesielt innen helikoptre.

Faktisk har Frankrike gradvis distansert seg fra Taipei og dets våpenkontrakter, til det punktet at Paris i dag ikke lenger er i stand til å bestemme seg for å støtte Taiwans autonomi, uten å lide under svært alvorlige økonomiske trusler fra Beijing.

Taiwans Mirage 2000-5s gir landets luftvåpen utmerkede avskjæringsevner og kampevner utenfor visuell rekkevidde
Taiwanesiske Mirage 2000-5 gir landets luftstyrker utmerkede avlytting og kampevner utenfor visuell rekkevidde

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Modernisering Retrofit forsvarsutstyr | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler