Mot en utvikling av spesifikasjonene for polske ubåter?

Lenge usikker, har det polske ubåtprogrammet til ORKA-programmet blitt relansert av landets myndigheter, med nye spesifikasjoner i sentrum.

De siste dagene har vært fulle av kunngjøringer om fremtiden til den polske forsvarsinnsatsen. I tillegg til informasjonen om land- og luftprogrammene, talte den polske forsvarsministeren, Mariusz Błaszczak, også i anledning Defence24 Day-arrangementet organisert av det eponyme Defense nyhetsnettstedet, om Orka-programmet til polsk ubåt.

Lenge på vei, dette programmet, som har som mål å gjenopprette en avansert ubåtangrepsevne til den polske marinen, så ut til å bevege seg mot fartøyer med relativt lav tonnasje for å operere i Østersjøen.

Dette er grunnen til at de europeiske tilbudene studert av Warszawa til nå var basert på A26 Blekinge su Swedish Kockums, Type 214 fra det tyske TKMS og Scorpene fra den franske marinegruppen, skip som utvikler seg mellom 1600 og 1900 tonn, og reagerer perfekt på en slik operasjonell bruk. Likevel, forventningene uttrykt av den polske forsvarsministeren under denne begivenheten, skiller seg vesentlig fra disse spesifikasjonene som opprinnelig ble uttrykt, mens ORKA-programmet skal offisielt lanseres i løpet av dette året 2023.

Den franske Scorpene er kandidater til å bli fremtidens polske ubåter
Ubåter under 2000 tonn som Scorpene eller Type 214 ser ikke lenger ut til å oppfylle forventningene til polske myndigheter

Faktisk, for Mariusz Błaszczak, må polske ubåter ha stor autonomi, kapasitet til å utplassere kryssermissiler fra nedsenking, men også til å utvikle seg i høy hastighet samtidig som de forblir diskrete, holde seg nedsenket i lang tid mens de beveger seg i lav hastighet.

I tillegg må skipet kunne utføre oppdrag langt fra sin base autonomt, mens Warszawa har til hensikt å dra nytte av betydelige teknologioverføringer for å forbedre kompetansen til sin egen marineindustri.

Faktisk er disse behovene svært forskjellige fra de som ble uttrykt i utgangspunktet, siden den polske marinen åpenlyst har til hensikt å utstyre seg med en oseanisk i stedet for kyst-ubåtevne, også ha stor ildkraft både mot land og mot marine- og ubåtmål.

Og skipene som opprinnelig ble foreslått av Kockums, TKMS og Naval Group, samsvarer ikke med disse nye spesifikasjonene. To av dem, TKMS med Type 212CD et Sjøgruppe med Merlin (Shortfin Barracuda), ha en mer imponerende alternativ modell som kan møte behovene som uttrykkes.

Når det gjelder Kockums, må han trolig gjengi partnerskapet som ble gjennomført med Lockheed-Martin for å prøve å etablere seg i Nederland, med et skip som er mer imponerende enn Blekinge.

KDX III Dosan Sør-korea ubåt Ubåtflåte | Air Independent Propulsion AIP | Tyskland
Sør-Koreas ubåter i Dosan Anh Changho-klassen er nå sannsynligvis favoritter i polsk konkurranse

Disse spesifikasjonene vil sannsynligvis tiltrekke seg andre aktører som sannsynligvis vil posisjonere seg mer effektivt mot europeiske skip enn tidligere. Dette er spesielt tilfellet med de sørkoreanske ubåtene av Dosan Anh Changho-klassen, avledet fra Type 214, men mye mer imponerende med en nedsenket forskyvning på 3700 tonn og fremfor alt et vertikalt rakettoppskytingssystem som gjør det mulig å skyte opp verk 6 til 10 cruise- eller ballistiske missiler.

Med kjennskap til nærheten som er utviklet mellom den polske og sørkoreanske forsvarsindustrien, er Dosan Anh Changho nå den store favoritten, med spesifikasjoner som ser ut til å være ute av stand.

Japan, med Taïgei-klassen kan også delta i denne konkurransen, det 84 meter lange skipet som veier mer enn 3500 tonn når det er nedsenket, er til dags dato den eneste ubåten utstyrt med litiumionbatterier som er i drift. Til slutt kan den spanske S-80 Plus av Isaac Peral-klassen som veier 3400 tonn i dykking dra nytte av overhalingen av spesifikasjonene for å prøve å invitere seg selv inn i Orka-programmet igjen, denne gangen med et skip som svarer mer til forventningene som er uttrykt. .

Shortfin Barracuda pumpjet Ubåtflåte | Air Independent Propulsion AIP | Tyskland
Egenskapene til Naval Groups Marlin gjør det til det skipet som best oppfyller polske forventninger, men vil det være nok?

Det gjenstår at den mest effektive modellen for å møte polske forventninger, spesielt når det gjelder hastighet og autonomi, sannsynligvis er Marlin fra Naval Group, det eneste skipet som er utstyrt med en Pump-jet som er arvet fra ubåtprogrammet Suffren angrep atomvåpen, hvorav den tar noen av nøkkelegenskapene når det gjelder diskresjon og ytelse.

Videre vil et partnerskap mellom Warszawa og Paris i dette svært kritiske området være et meget velkomment symbol på gjenopptakelsen av fransk-polsk samarbeid i forsvarsspørsmål, etter flere år med mer enn anspente forhold. Konkurransen vil imidlertid være svært tøff for Naval Group, spesielt gitt den allestedsnærværende sørkoreanske industrien i landet.

For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler