Er F-35 en budsjetttidsbombe for europeiske hærer?

De siste årene, og med noen få unntak, har kampflyet F-35 fra amerikanske Lockheed-Martin etablert seg blant de fleste europeiske luftstyrker som en del av deres modernisering. Lightning II er snikende, tilkoblet og utstyrt med kraftige sensorer og har til dags dato overbevist ikke mindre enn 10 europeiske luftstyrker (Tyskland, Belgia, Danmark, Finland, Italia, Norge, Nederland, Polen, Storbritannia og Sveits), mens 4 andre har kunngjort sin intensjon om å gjøre det (Hellas, Spania, Tsjekkia og Romania), noe som gjør enheten til en de facto standard for europeisk jakt.

Det skal sies at enheten ikke mangler argumenter for å overbevise. Tilhører den svært publiserte, men tvilsomme 5. generasjonen av kamper, den har evner som hittil har vært utilgjengelige for andre fly i øyeblikket, spesielt Saab Gripen, Eurofighter Typhoon og Dassault Rafale, slik som betydelig stealth og svært kraftig datafusjon som gir den enestående operasjonelle evner, spesielt for å utvikle seg mot moderne luftvernforsvar.

RAfale Hellas Militær planlegging og planer | Tyskland | Forsvarsanalyse
Av de 3 modellene av europeiske kampfly som er tilgjengelige i dag, er det bare Rafale har klart å etablere seg i Europa de siste årene i Hellas og Kroatia.

I tillegg har kampflyet blitt anskaffet av tre av de fire amerikanske væpnede styrkene, luftforsvaret, marinen og marinekorpset, for mer enn 3 enheter, og dets fremtid og bærekraft er garantert i tiårene som kommer. Lightning II har også en attraktiv inngangspris, og opererer i samme priskategori som Rafale rundt 90 millioner dollar i flyvende tilstand.

Til slutt nøt han godt av usvikelig støtte fra utenriksdepartementet og Pentagon, mens USA mer enn noen gang ser ut til å være garantisten for europeisk sikkerhet.

Fra da av, og til tross for tallrike franske protester angående trusselen som Lockheeds fly ville representere for fremtiden til luftfartsindustrien og derfor mot europeisk strategisk autonomi, var suksessen mildt sagt forventet og forutsigbar.

Men uten å gå inn i debatten om enheten er eller ikke faktisk er så effektiv fra et operasjonelt synspunkt som forventet, kan det godt representere en kolossal trussel mot europeiske hærer i årene som kommer.

Ikke på grunn av utseendet til systemer som er i stand til å oppdage stealth-fly og som vil frata det dens viktigste eiendel, og ikke mer angående den alvorlige avhengigheten ikke bare av USA, men spesielt av Lockheed-Martin som systemet til enheten pålegger sine brukere. Den virkelige faren fremover vil faktisk være budsjettmessig.

USAF F 16 e1683737552610 Militær planlegging og planer | Tyskland | Forsvarsanalyse
Det amerikanske flyvåpenets F-16, selv om de er gjennomsnittlig 31 år gamle, har en kostnad per flytime som er mer enn halvparten av prisen for F-2A.

Emnet har blitt demonstrert av en studie som er både høyt dokumentert og perfekt argumentert, utført av en gresk forfatter i en artikkel publisert på nettstedet Belisarius dedikert til forsvarsspørsmål i dette landet i evig konkurranse med sin tyrkiske nabo.

Artikkelen viser faktisk at kostnadene per flytime for F-35 i sin A-versjon, hovedsakelig anskaffet av de europeiske luftstyrkene, nå nærmer seg terskelen på 50.000 16 dollar, mens F-25.000 C/ i et strengt identisk omfang. D på sin side forblir under $XNUMX XNUMX-merket.

Faktisk, ifølge flere studier og anslag utført av helt nøytrale institutter, som den amerikanske GAO (tilsvarer Cours de Compte i Frankrike), overstiger prisen for en times flytur allerede $38.000 22 i dag (sammenlignet med $16k for F. -3), mens gjennomsnittsalderen for den amerikanske flåten bare er knapt mer enn 135 år, og mange dyre utviklinger som kommer, truer, for eksempel for F-4 turbojet eller overgang til Block XNUMX-standard.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Tyskland | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler