US Air Force tester utplassering fra luften av stand-off marineminer

Det amerikanske flyvåpenet testet stand-off utplassering av QS-ER marineminer fra en B-52H.

Hvis mye av oppmerksomheten angående moderne marinekamp fokuserer på bruken av antiskipsmissiler, noen ganger hypersoniske, er det våpenet som de siste tiårene har forårsaket mest skade på både militære og sivile mariner, ingen ringere enn undervannsgruven.

Siden slutten av andre verdenskrig har bare 2 amerikanske marineskip blitt truffet av antiskipsmissiler, mens 4 bygninger har blitt skadet av miner, fire amerikanske skip har til og med sunket under Korea-krigen og ett under Vietnam Krig.

Hvis det er gjort betydelig innsats innen deteksjon og undertrykkelse av undervannsminer i mange verdensflåter, er dette også tilfellet innen selve miner og deres utplassering.

Utplasseringen av et marineminefelt reagerer oftest på to prioriteringer. Enten er det et spørsmål om å beskytte et rom under kontroll, eller om å hindre motstanderen i å bruke tilgang eller marine infrastruktur.

I sistnevnte tilfelle kan bare to vektorer brukes for å oppnå dette: undervannsvektorer, enten det er ubåter eller droner, eller luftvektoren, fly eller helikoptre.

Men når det gjelder å distribuere et nettverk av miner over rom kontrollert av motstanderen, finner bombeflyene lastet med de imponerende minene seg sårbare. I desember 1972 ble således en US Navy A7 Corsair II skutt ned mens han utførte et gruveoppdrag i havnen i Haiphong, i Nord-Vietnam.

A-6 ble brukt til å slippe marineminer under Vietnamkrigen
Den amerikanske marinens operasjonslommepenger, som ble lansert i mai 1972, blokkerte Haiphong-porten i mer enn 300 dager ved å bruke marineminer som ble sluppet av amerikanske hangarskip A6 og A7.

Mens luftvernmidler har gjort enorme fremskritt siden den gang, ble det nødvendig å designe en marinemine som kunne slippes fra sikker avstand og som kunne utplasseres med stor presisjon, slik det nå er tilfelle med mest presisjon luft-til-bakke ammunisjon, kalt "stand-off".

Dette er nettopp hva en US Air Force B-52H Stratofortress nettopp har demonstrert, f.eksn distribuere en inert versjon av QuickStrike Extended Range (QS-ER)-gruven utenfor Kauai, Hawaii.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 strategiske bombefly | USA | Flash-forsvar

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler