Iran hevder de har utviklet et hypersonisk ballistisk missil som er i stand til å utmanøvrere «alle eksisterende forsvar»

Teheran har nettopp annonsert at de har utviklet et nytt hypersonisk ballistisk missil designet for å hindre alle eksisterende antiluft- og antimissilforsvarssystemer, uten å nevne de israelske David Sling- og Arrow 3-systemene.

Som vi vet har Iran de siste årene gjort enorme fremskritt innen konvensjonelle strategiske kapasiteter, enten langdistansedroner som Shahed 136-dronen med en rekkevidde på mer enn 2000 km brukt til å trakassere ukrainsk forsvar i flere måneder av Russland, kryssermissiler, men også ballistiske missiler. DE angrep utført mot de militære flyplassene i Idlib og Al Assad i 2020, Men også streik mot saudiske oljeinstallasjoner i 2019, vitner om effektiviteten og nøyaktigheten til disse systemene.

For noen dager siden fortsatte Teheran i denne forbindelse til en prøveskyting av en ny modell av mellomdistanse ballistisk missil, kalt Kheibar, avledet fra Khorramshahr tidligere testet, og med en rekkevidde på mer enn 2000 km tilstrekkelig til å treffe hele det israelske territoriet, samt flere mål som tilhører NATO i Hellas, Tyrkia, Bulgaria eller Romania. Samtidig fortsetter spenningen å vokse med Israel mot et bakteppe av intensivering av det iranske atomprogrammet, utenfor alle reglene fastsatt av det internasjonale samfunnet og ment å garantere den utelukkende sivile karakteren til iransk arbeid.

Shahed 136 Iran ballistiske missiler | Hypersoniske våpen og missiler | Strategiske våpen
Opprinnelig oppfattet som gadgets uten konsekvenser, den svært langdistanse Shahed 136 lurking ammunisjon, eller Geranium i russisk nomenklatur, har vist sin effektivitet i å trakassere motstanderens luftvernforsvar i Ukraina.

Faktisk er muligheten for israelske forebyggende angrep mot iranske atominstallasjoner nå svært alvorlig, spesielt siden Teheran høylytt proklamerer at de nå har overskredet de autoriserte kvotene for uran anriket av iranske sentrifuger med mer enn 20 ganger. å kunne skaffe atomvåpen. For å beskytte seg mot mulige israelske luftangrep, har Teheran utviklet et kraftig ballistisk og dronetilbud som er ment å gi det tilstrekkelig potensial for et andre angrep for å avskrekke Jerusalem.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 ballistiske missiler | Hypersoniske våpen og missiler | Strategiske våpen

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler