Når en US Air Force Artificial Intelligence bestemmer seg for å eliminere den menneskelige kontrolløren for å utføre oppdraget sitt...

I 2005 spilte Jamie Fox og Jessica Biel i en forventningsfilm kalt "stealth", historien om et nytt kampfly kontrollert av kunstig intelligens som, etter å ha blitt truffet av lynet, begynner å tenke på at dets menneskelige vingmenn har blitt hindringer for henrettelsen. av oppdraget. Minus lyn, dette er mer eller mindre hva personellet til det amerikanske luftvåpenet var i stand til å oppleve mens de testet en kampdrone spesialisert på ødeleggelse av luftvernsystemer og kontrollert av kunstig intelligens, da denne sistnevnte bestemte at eliminering av menneskelig kontroll var den beste avgjørelsen for å utføre oppdraget hans.

Denne episoden, verdig en RedTeam-novelle, ble fortalt av oberst Tucker 'Cinco' Hamilton, som leder kunstig intelligens-testing og operasjoner for det amerikanske luftvåpenet, i anledning 2023-toppmøte dedikert til Futur Combat Air System-programmet organisert av Royal Aeronautical Society 23. og 24. mai i London. I følge den senior amerikanske offiseren fant denne hendelsen sted mens det amerikanske luftvåpenet i noen tid hadde eksperimentert med en AI spesialisert på å kontrollere en drone for å eliminere motstridende luftvernforsvar.

XQ58A Valkyrie e1685700212149 Kunstig intelligens | Kampdroner | Militære droner og robotikk
eliminering av fiendens luftforsvar vil være et av hovedoppdragene til kampdroner i de kommende årene

I løpet av testene ble den kunstige intelligensen "forsterket" av maskinlæringsprosesser, spesielt på to punkter: den opprinnelige rollen til hovedoppdraget, eliminering av SAM-er og protokollen som ble brukt, der IA sørget for forskningen , oppdagelse og identifisering av trusler, og måtte vente på autorisasjon av menneskelig kontroll for å åpne ild og dermed utføre sitt prioriterte oppdrag. Hva kan gå galt?


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Kunstig intelligens | Kampdroner | Militære droner og robotikk

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

4 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler