Ubåt, maritim patrulje: kan Canada bli en privilegert partner for Frankrike?

Mens Canada nettopp har lansert 2 store programmer innen ubåter og maritim patrulje, dukker det opp åpenbare muligheter for samarbeid med Frankrike.

Til tross for deres kulturelle nærhet, har Frankrike og Canada svært sjelden samarbeidet innen våpen. Tradisjonelt har Ottawa hatt en tendens til å henvende seg til sin amerikanske nabo, men også til Storbritannia for sine utstyrsprogrammer, mens når det gjelder internasjonalt samarbeid, har Paris i flere tiår favorisert sine direkte naboer som Tyskland, Italia, Spania, Belgia eller USA Kongedømme.

Slik henvendte de kanadiske luftstyrkene seg nok en gang til et amerikansk fly, i dette tilfellet F-35A, for å erstatte et annet amerikansk fly, CF-18 Hornet, som en del av moderniseringen av jagerflåten, og mot British Type 26 for å erstatte Halifax-klassens fregatter.

Imidlertid kan to store programmer nylig annonsert av Ottawa utgjøre et meget lovende rammeverk for samarbeid med Paris. Noen få uker siden, Royal Canadian Navy har kunngjort sin intensjon om å anskaffe 12 ubåter med konvensjonell fremdrift og havkapasitet, i en tilnærming som ligner på den som så suksessen til Naval Group i Australia i 2015.

Hvis Canberra til slutt henvendte seg til USA og Storbritannia for å anskaffe atomdrevne i stedet for konvensjonelle ubåter, har Ottawa gjentatte ganger sagt at et slikt alternativ ikke ble vurdert av Royal Canadian Navy.

barracuda shortfin angrepsklasse Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Forsvarsanalyse | Maritime Patrol Aviation
Avledet fra den franske marinens Suffren-klasse SSN, tilbyr Naval Groups Marlin unik ytelse innen konvensjonelt drevne angrepsubåter.

Naval Groups Marlin-ubåt

Faktisk, og selv om konkurransen utvilsomt vil være hard mot Type 212CD fra den tyske TKMS, den spanske S80, den japanske Taigei samt den sørkoreanske Dosan Aah Changho, Merlin fra Naval Group, også kalt Shortfin Barracuda og avledet av Suffren-klassens atomangrepsubåter som går i tjeneste i den franske marinen, vil ha seriøse argumenter å fremme i denne konkurransen.

Dette er spesielt tilfellet med den uovertrufne kapasiteten til Marlin-ubåten til å operere med en hastighet på 12 til 14 knop mens den forblir helt stille knyttet til bruken av en Pump-jet, en kanalpropell som brukes på flere modeller av SSN, men på ingen konvensjonell ubåt til dags dato, noe som betydelig øker skjønnet til høyhastighetsskip ved å redusere kavitasjonsstøy.

For France og Naval Group representerer den kanadiske konkurransen et strategisk spørsmål som vil gjøre det mulig for den franske gruppen, i tilfelle suksess, å fullføre utformingen av sin Marlin og ha en meget betydelig referanse til dens effektivitet, som vil utgjøre, uten den minste tvil, en stor ressurs for å takle fremtidige internasjonale konkurranser mens skipet ikke vil være i tjeneste med den franske marinen.

Den 2 chilenske Scorpene spilte en lignende rolle i suksessen til denne modellen, som er ingen ringere enn den mest eksporterte ubåten av Frankrike til dags dato. I tillegg kan dette potensielle partnerskapet utvides til et annet nøkkelprogram, erstatning av kanadiske CP-140M Aurora maritime patruljefly, men også av franske Atlantique 2.

Scorpene Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Forsvarsanalyse | Maritime Patrol Aviation
De 2 Scorpene bestilt av den chilenske marinen tillot Naval Group å demonstrere effektiviteten til modellen sin. Denne kontrakten var utgangspunktet for den største franske kommersielle suksessen innen militære ubåter.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Forsvarsanalyse | Maritime Patrol Aviation

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler