Nederland vil bestille 14 Airbus H225M Caracal-helikoptre fra Frankrike

De nederlandske spesialstyrkene vil fortsette å stole på fly fra Airbus Helicopters ser det ut til. Faktisk kunngjorde den nederlandske forsvarssekretæren, Christophe van der Maat, i et intervju gitt til nyhetssiden De Telegraaf, at Nederland ville anskaffe en flåte på 14 Airbus H225M Caracal manøvreringshelikoptre fra den europeiske helikopterprodusenten, for å erstatte de 12 AS532 Cougars i tjeneste med Royal Netherlands Air Force for transport- og kampsøke- og redningsoppdrag.

Kontraktsbeløpet som ministeren har kunngjort, er ennå ikke klart definert, estimert mellom €1 og €2,5 milliarder. På den annen side vet vi mer om utvelgelsesprosessen som brukes av Haag.

Ifølge Mr. van der Maat ble flere fly evaluert, og bare den franske Caracal og den amerikanske Black Hawk innfridde faktisk forventningene til de nederlandske spesialstyrkene. Størrelsen på kabinen og utstyret førte til slutt til avgjørelsen til fordel for det europeiske flyet.

Cougar Nederland FS skalert e1685992052339 Våpeneksport | Konstruksjon av militærhelikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Nederlandske spesialstyrker stiller i dag ut 12 AC532 Cougars for kampsøk og redningsoppdrag

Caracal, den endelige utviklingen av Super Puma-familien, ble tatt i bruk i 2005, og er i tjeneste med et dusin væpnede styrker, inkludert Frankrike, som bruker 18 enheter, inkludert 7 for kampredningsoppdrag i EH/67 Pyrénées-skvadronen til luft- og romstyrken, og åtte innenfor 4. kamphelikopterregiment til spesialstyrkene.

Enheten, nesten 20 meter lang, støttes av en 16,2 m rotor drevet av 2 Makila 2A1-turbiner på 2.380 5,3 hk hver. Med en tomvekt på 5,7 tonn kan den transportere 29 tonn last, våpen og drivstoff, og kabinen har plass til opptil XNUMX væpnede soldater.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Våpeneksport | Konstruksjon av militærhelikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler