Den nederlandske marinen vurderer å anskaffe skip med kort mannskap for å støtte fregattene sine

Med Trific-programmet utvikler den nederlandske marinen et skip med redusert mannskap som er i stand til å bære modulære kapasiteter i containerform for å støtte fregattene, hvor antallet fortsetter å synke.

I likhet med kampfly har også store overflateskip som destroyere og fregatter sett at anskaffelses- og implementeringskostnadene har økt betydelig de siste årene. Dermed ble fregattene i OH Perry-klassen solgt til den amerikanske marinen og dens allierte for rundt 120 millioner dollar på slutten av 80-tallet, eller litt mindre enn 300 millioner dollar i 2022 tatt i betraktning inflasjon, mens fregatter med samme relative kapasitet i dag overstiger 600 millioner dollar, eller det dobbelte.

Ikke bare har materielle og menneskelige kostnader økt betydelig raskere enn marinenes budsjetter, men sistnevnte har i flere år støtt på betydelige vanskeligheter med å rekruttere og vedlikeholde sitt personell, som vi har gjentatt flere ganger.

Dette er grunnen til at mange mariner vurderer å vende seg til automatiserte skip for å fylle på tapt masse, og styrke dyre, men små flåter av fregatter og destroyere. Dette er spesielt tilfellet med den amerikanske marinen som allerede har eksperimentert med flere autonome havoverflateskip, spesielt SeaHawk- og SeaHunter-demonstrantene, under store øvelser.

Men hvis bruken av robotskip har en tendens til å spre seg raskt med hensyn til lette kystenheter og autonome undervannsrekognoseringsdroner, står utviklingen av overflatestridende skip med havkapasitet fortsatt overfor visse vanskeligheter, særlig når det gjelder pålitelighet, til og med få noen planleggere til å frykte en kommende trafikkork fra dedikerte vedlikeholdssteder om nødvendig.

Sea Hunters havhauk Surface Fleet | Automatisering | Militære marinekonstruksjoner
Den amerikanske marinen er aktivt engasjert i utviklingen av autonome skip for å øke sin masse mot den kinesiske marinen

Den nederlandske marinen er intet unntak i området for massetap. På midten av 80-tallet ble de 12 ødeleggerne av Kortenaer-klassen som ble tatt i bruk mellom slutten av 70- og midten av 80-tallet, støttet av 2 store luftverndestroyere av Tromp-klassen og 6 kampfregatter. Van Speijk-klassen, det vil si 20 store overflatestridende enheter, sammenlignet med kun 4 fregatter av De Zeven Provicien-klassen og to av Karel Doorman-klassen i dag, hvorav en er inaktiv på grunn av mangel på personell, mens ubåtflåten har gått ned fra 8 til bare fire skip i Walrus-klassen.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Automatisering | Militær marinekonstruksjon

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler