Den amerikanske marinen lanserer et mystisk Prowling Munition-program for rekordhøye 1 milliard dollar

Den amerikanske marinen har nettopp annonsert den kommende lanseringen av et stort Prowling Munitions-program med et budsjett på 1 milliard dollar, uten å gi ytterligere detaljer om det, spesielt med hensyn til hvilken type drone som er valgt, og bruken som vil bli gjort av den.

Hvis den andre Nagorno-Karabakh-krigen, som i 2020 motarbeidet de armenske og aserbajdsjanske hærene, viste all den operasjonelle effektiviteten til Harop og Harpy lurer ammunisjon av israelsk faktura for å eliminere det motsatte forsvaret, krigen i Ukraina i dag viser dens allsidighet, mens begge sider bruker denne typen ammunisjon til både taktisk og å treffe mål i strategisk dybde.

Det er derfor ikke overraskende at industrielle og/eller nasjonale programmer for å utvikle denne typen ammunisjon har mangedoblet seg i Europa og over hele verden de siste månedene, slik tilfellet var i Frankrike med Colibri- og Larinae-programmene, rettet mot å treffe mål henholdsvis 5 og 50 km unna, som ble annonsert av DGA i mars i fjor.

Potensialet til Lurking Munitions har heller ikke sluppet unna den amerikanske marinen. Allerede for to år siden US Office of Naval Research (ONR) hadde lagt inn en bestilling på Coyote Block 3 (CB3) lett prowling ammunisjon fra Raytheon for å teste effektiviteten i forbindelse med en marine deployering, men også for å teste forestillingen om svermeangrep mot marine- eller landmål.

US Navy Burning Ammunition Program
I 2021 bestilte den amerikanske marinen 33 millioner dollar av Coyote Block III lur ammunisjon for å eksperimentere med marineutplassering og svermflukt

2021-kontrakten nådde da 33 millioner dollar, uten tilknytning til et nytt lurende ammunisjonsprogram som nettopp har blitt annonsert av den amerikanske marinen, som involverer et faraonisk beløp på 1 milliard dollar, den største kontrakten for en vagrant ammunisjon kjent til dags dato. Implementert av Naval Sea Systems Command, har denne kontrakten dukket opp på den offentlige arenaen siden november i fjor. Imidlertid forblir det veldig mystisk, spesielt siden det til tross for mengden ikke vil gi opphav til industriell konkurranse.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Lapping ammunisjon | Nagorno-Karabakh konflikt | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler