Qatari Mirage 2000-5 snart i Indonesia?

- Annonse -

I november i fjor kunngjorde indonesiske myndigheter at de hadde løslatt en konvolutt på 3,9 milliarder euro for å finansiere anskaffelsen av en andre transje på 18 fly Rafale nytt fra Dassault Aviation som en del av en global oppkjøpsforpliktelse av 42 fly, samt 12 Qatari Mirage 2000-5 EDA og DDA som en mellomløsning i påvente av ankomsten av mer moderne fly. 

Siden den gang har emnet forblitt mer eller mindre frosset, i det minste på den offentlige scenen, da administrerende direktør i Dassault Aviation Eric Trappier for noen uker siden kunngjorde til Senatet at han snart hadde til hensikt å motta betaling av depositumet som kreves for å aktivere konstruksjonen av den andre transjen av Rafale indonesere. Når det gjelder Qatars Mirage 2000-5, har forsvarsøkosystemet vært spesielt diskret med hensyn til fremtiden til disse enhetene.

Men det kan være at ting har gått fremover i dette tidsintervallet. Faktisk, ifølge informasjon utgitt av den private etterretningssiden Intelligence Online, har instruktørene og teamene til selskapet Defence Conseil International, en av støttepilarene for eksport av fransk forsvarsutstyr på den internasjonale scenen, vært svært aktive de siste månedene ved Doha-flybasen, nettopp for å forberede overføringen av 12 fly til Jakarta, med godkjenning av Paris ifølge artikkelen.

- Annonse -
RAFALE F4 Brukt forsvarsutstyr | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Etter India er Indonesia det andre asiatiske landet som har erklært seg for Rafale French for å danne ryggraden i jagerflåten.

LOGO meta defense 70 Brukt forsvarsutstyr | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

75 % av denne artikkelen gjenstår å lese,
Abonner for å få tilgang til det!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 6,90 €.


Nyhetsbrev påmelding

- Annonse -

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler