USA og India signerer et ambisiøst forsvarsindustrielt partnerskap, igjen!

For USA representerer India et strategisk forsvarsspørsmål, spesielt med hensyn til å kontrollere fremveksten av kinesiske militærstyrker. Ikke bare er India og Kina de to største økonomiske og demografiske maktene på kontinentet, men de deler mer enn 3000 km med landegrenser.

I tillegg har New Delhi en kraftig konvensjonell hær og en betydelig atomstyrke. Faktisk, i mange henseender, representerer India for Washington nøkkelen til å holde den kinesiske trusselen under kontroll i tiårene som kommer.

Det er derfor ikke overraskende at USA gjør en svært betydelig innsats for å knytte solide bånd med landet, og øker antallet offisielle møter om dette temaet.

Dette var spesielt tilfellet i begynnelsen av uken under et raskt besøk av den amerikanske forsvarsministeren, Lloyd Austin, for å møte sin indiske kollega Rajnath Singh for å sette fart på en ny plan som tar sikte på å være svært ambisiøs for å øke teknologisk samarbeid gjennom et nytt forsvarsindustrielt partnerskap mellom de to landene.

Ifølge den amerikanske pressemeldingen har Washington og New Delhi dermed blitt enige om å øke samarbeidet på dette området betydelig, enten det innebærer å designe og produsere eksisterende utstyr, og å gjennomføre nye felles utviklinger, i en rekke områder, alt fra luftkamp til ubåt. krigføring, inkludert etterretnings- og overvåkingsteknologier.

møte SCO may23 USA | Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Flash-forsvar
Den 4. og 5. mai 2023 mottok den indiske utenriksministeren Subrahmanyam Jaishankar sine kolleger fra Shanghai Cooperation Organization, inkludert Russlands Lavrov og Kinas Chang.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Etats-Unis | Coopération internationale technologique Défense | Flash Défense

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler