Hvorfor representerer den raske moderniseringen av hærene en fare for den europeiske forsvarsindustrien?

Det russiske angrepet mot Ukraina, som startet i februar 2022, var på mange måter et virkelig sjokk for det store flertallet av europeere, enten de er ledere, politiske skikkelser eller for hele opinionen.

I løpet av noen få timer hadde tre tiår med sikkerhet om umuligheten av en storkrig som dukker opp i Europa, spesielt en som involverer en atomsupermakt som Russland, blitt knust. Naturligvis lurte mange europeere på om deres egne hærer, og deres forsvarsindustri, var i stand til å motstå slik aggresjon.

Krigssjokket i Ukraina

Da var det mest smertefullt å våkne. Etter 30 år med omfattende underinvesteringer i militære verktøy, og militære engasjementer som absolutt er vanskelige og kostbare, men av asymmetrisk og anti-opprørskarakter, Europeiske hærer var en skygge av hva de hadde vært under den kalde krigen.

Ikke bare hadde de mistet to tredjedeler, ofte mer, av massen sin, men de hadde også, og oftest begrenset og tvunget, stort sett unnlatt å modernisere og vedlikeholde tilgjengelig utstyr, selv om det var i et lite antall.

Dette er hvordan Bundeswehr i 2018 gjorde den harde observasjonen at den faktisk bare hadde fire fregatter, rundt femti jagerfly Typhoon og Tornado, og knapt mer enn hundre stridsvogner Leopard 2 operativ og klar for kamp, ​​mens hele flåten hans av ubåter ble blokkert i havnenes.

Type212 Tyskland Industrial Fabric Defense BITD | Tyskland | Forsvarsanalyse
I 2018 var de 6 tyske Type 212-ubåtene samtidig utilgjengelige og kunne ikke gå til sjøs.

Dessverre var den tyske saken veldig langt fra eksepsjonell, med de fleste europeiske hærer, fra øst og vest, som sto overfor betydelige problemer med tilgjengelighet og effektivitet på de fleste områder.

Og hvis de franske hærene, gjennom sine intervensjoner i Afrika og deres nukleære holdning heldigvis opprettholdt svært alvorlig på sitt høyeste nivå av generalstaben, da ble anerkjent som "den beste europeiske hæren", var det fremfor alt på grunn av mangel på konkurranse.

Hvis landene i Øst-Europa, spesielt Polen og de baltiske statene, i flere år hadde forutsett at den russiske trusselen ble hardere, og hvis Hellas hadde opprettholdt en effektiv defensiv holdning i møte med den tyrkiske trusselen, var alle andre europeiske hærer, på en måte forkjølet av dette skiftet.

Kansler Olaf Scholz var den første som reagerte på denne nye situasjonen, ved å kunngjøre, 28. februar 2022, etableringen av en eksepsjonell konvolutt på 100 milliarder euro for å modernisere de tyske hærene.

Fremfor alt var det et spørsmål om å overvinne de viktigste kritiske feilene, mens regjeringen forpliktet seg til å oppnå en forsvarsinnsats på 2 % av BNP innen 2025, etter å ha funnet alle mulige påskudd for å avvike fra dette fastsatte målet. av NATO siden 2014, og forble relevant frem til den russiske offensiven.

Siden den gang har alle europeiske land, fra de mest imponerende som Tyskland, Frankrike og Italia, til de mest beskjedne som Latvia og dets 1,9 millioner innbyggere, engasjert seg i en enorm innsats for å raskt modernisere og øke sine militære midler, både for å kompensere for materiale overført til Kiev for å møte Moskva, og for å gjøre en russisk offensiv mot NATO selvmord, uansett scenarie.

Warszawa ønsker å bygge sin forsvarsindustri på grunnlag av et intenst partnerskap med Seoul
Hvis de første 180 K2 Black tanks Panther bestilt av Warszawa er produsert i Sør-Korea, vil flertallet av de 820 K2PL-ene som kommer produseres i Polen

Den polske forsvarsinnsatsen

Det mest bemerkelsesverdige eksemplet på denne innsatsen er ingen ringere enn Polen som på knapt 15 måneder bestilte 1250 nye K2 og M1A2 kampvogner, mer enn 700 155 mm K9 selvgående kanoner, mer enn 1600 kampkjøretøyer, infanterikamp samt 96 Apache-kamphelikoptre, 3 pilhodefregatter og 48 FA-50 lette jagerfly, blant det mest betydningsfulle utstyret.

Hvis det gjenstår mange spørsmål angående finansieringen av denne eksepsjonelle innsatsen, representerer dens generelle kjennetegn, nemlig en betydelig innsats, global og konsentrert over en kort tidsperiode på mindre enn 15 år, i dag, utvilsomt, det viktigste temaet for bekymring, spesielt siden mange andre europeiske kanslerier, inkludert i Vest-Europa, har også engasjert seg i et moderniseringsarbeid med sammenlignbare egenskaper.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Defense industristoff BITD | Tyskland | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler