Mot råd fra det amerikanske luftvåpenet fortsetter Lockheed å presse på for å plassere LMXT / A330-tankeren vendt mot Boeing KC-46

I begynnelsen av mars i fjor kunngjorde US Air Force sin beslutning om å bringe tilbake KCy-programmet, som har som mål å erstatte en del av de eldste KC-135 og KC-10 Extender tankflyene som fortsatt er i drift, til bare 75 enheter, mot 160 enheter som opprinnelig var planlagt.

Dette programmet, som skulle gi opphav til en konkurranse mellom KC-46 Pegasus fra Boeing, valgt av USAF allerede i 2011 som en del av KCx-programmet, og LMXT-tankeren fra Lockheed-Martin basert på A330 MRTT fra Airbus, ble deretter redusert i volum for å frigjøre studiepoeng og ressurser for KCz-programmet, som skulle gjøre det mulig utformingen av en ny generasjon tankfly som er i stand til å operere i et omstridt miljø.

I alle fall, samtidig med volumreduksjonen til KCy-programmet, kunngjorde det amerikanske flyvåpenet også at det ikke hadde til hensikt å starte en konkurranse rundt dette programmet, og å henvende seg direkte til Boeings KC-46, for å opprettholde en homogen flåte som er lettere å vedlikeholde.

Denne avgjørelsen er åpenbart langt fra å tilfredsstille Lockheed-Martin, som tilsynelatende ikke har sagt sitt siste ord om dette emnet, for å få Pentagon til å velge sin mester i stedet for Boeing.

Boeing KC 135 Stratotanker e1686145958484 Tankerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Konstruksjon av militære fly
Det amerikanske flyvåpenet stiller for tiden med mer enn 380 KC-135 Stratotankere, inkludert 240 i reservestyrkene som gikk i tjeneste mellom 1957 og 1965.

Faktisk, til stor overraskelse for mange informerte observatører, gjennom stemmen til direktøren for LMXT-programmet, Larry Gallogly, kunngjorde Lockheed-Martin at de hadde valgt General Electrics CF6 turbojet for å drive sin LMXT, og dermed antyde det amerikanske flyvåpenet at Den amerikanske luftfartsgiganten hadde ikke til hensikt å være fornøyd med en avgjørelse uten konkurranse fra Pentagon på dette området, mens ifølge LM tilbyr flyene bedre ytelse og pålitelighet enn konkurrenten Boeing.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 tankfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler