Forsvarsdepartementet ønsker å samutvikle Rafale F5 med "Club Rafale "for 2030

Hvis den nye franske militærprogrammeringsloven 2024-2030 under den første presentasjonen kunne virke kjedelig og uten vekt, ble den betydelig utvidet under parlamentsdebattene, både på grunn av endringer som kom fra parlamentarikerne selv, kun gjennom endringer og presiseringer gjort av Forsvarsdepartementet selv, spesielt rundt programmet Rafale F5.

Slik ble flere nøkkelprogrammer bekreftet, som den nye generasjonen hangarskip, mens budsjettrammen ble konsolidert til 413 milliarder euro, og Forsvarsdepartementet åpnet for andre muligheter. , for eksempel et andre hangarskip eller undervannskampdroner.

Le Rafale har også fått mye oppmerksomhet. Forsvarsdepartementet la således for noen dager siden før nasjonalforsamlingen frem en endring som tar sikte på å regulere utviklingen av programmet, spesielt F5-versjonen som skal ha fornyet kapasitet når det gjelder datafusjon, men også nye muligheter, slik som undertrykkelsen av motstanderens luftvernforsvar, og spesielt det å utvikle seg sammen med kampdroner utviklet fra Neuron-programmet.

Men hvis denne endringen spesifiserte at arbeidet til Rafale F5 og dens kampdrone skulle begynne og fortsette i løpet av den kommende LPM, alle, inkludert administrerende direktør i Dassault Aviation, så for seg å bli tatt i bruk rundt 2035.

Le Rafale F5 vil integrere en kampdrone avledet fra Neuron
Le Rafale F5 vil integrere en kampdrone avledet fra Neuron

På spørsmål om dette emnet av medlemmene av Senatets kommisjon for de væpnede styrkene og internasjonale anliggender, presenterte ministeren for de væpnede styrker Sebastien Lecornu i går en tidsplan, men også en programmatisk tilnærming, langt mer ambisiøs.

Dermed er det ifølge statsråden ikke en del, men alt FoU-arbeidet å føde Rafale F5 og kampdronen avledet fra Neuron, som vil bli produsert på den fremtidige LPM 2024-2030, som forutsetter, som han eksplisitt bekreftet, at de to enhetene vil gå i bruk i 2030, eller i det minste helt i begynnelsen av LPM. å følge.

Denne uttalelsen, åpenbart mer enn velkommen, er ikke den største overraskelsen ved denne høringen av statsråden. For å utvikle de nye enhetene og finansiere dem, har ministeren til hensikt å be om "Klubben Rafale ", det vil si nåværende (Egypt, Qatar, India, Hellas) og fremtidige (Indonesia, Kroatia, De forente arabiske emirater) operatører av enheten, for å delta i denne kritiske utviklingen av programmet.

Hvis dette for øyeblikket sannsynligvis bare er en potensiell åpning nevnt av Sebastien Lecornu, representerer denne kunngjøringen utvilsomt en dyp paradigmeendring rundt programmet Rafale, og mer generelt om måten Frankrike nå ser for seg forholdet de har til hensikt å opprettholde med operatørene av sine våpensystemer.

RAfale Hellas Militær planlegging og planer | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Hellas er trolig en utmerket kandidat å bli med i samutviklingen av Rafale F5

Tradisjonelt deler Frankrike faktisk kundene av sitt forsvarsutstyr i to svakt porøse kategorier. På den ene siden er det partnerne, oftest nære europeiske land som utstyret er samprodusert med, slik tilfellet er med Storbritannia innen missiler og undervannskrigføring, fra Tyskland og Spania innen kamp. fly og stridsvogner, eller fra Italia i marinefeltet og overflate-til-luft missiler.

De andre er brukerkunder, som det er mulig å samarbeide med av og til, men som nesten aldri blir oppfordret eller til og med konsultert, når det gjelder utvikling av utstyret i tjeneste i de franske hærene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

6 Kommentarer

  1. […] Som en del av de parlamentariske diskusjonene rundt neste avstemning om loven om militær programmering 2024-2030, la Forsvarsdepartementet frem en endring 16. mai med sikte på å klargjøre innsatsen som vil bli iverksatt for programmet Rafale, og spesielt når det gjelder den nye F5-versjonen som vil bli utviklet i løpet av denne perioden, for å starte i drift rundt 2035 i utgangspunktet, deretter spesifisert for 2030. […]

  2. [...] γορίες. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν οι εταίροι, οέ πιο συχνά στ΂εκα ώρες με τις οποίες ο εξοπλισμός συμπαράγέται, όπως συμεεννεεεννς ο Βασίλειο στον τομέα των πυραύλων και του υποθαλάσσιοϽλάσσιοϽνρολαέιοϽ Ισπανία στον τομέα των μαχητικών αεροσκαφών και των αρμμάτ ιώνει το συνδρομομητικό, γαλλικό αμυντικό σάιτ meta-defense.fr. [...]

  3. […] Det er nettopp den europeiske missilprodusenten som avslørte, under et intervju gitt som en del av Paris Air Show i 2023, mye informasjon om dronen som for tiden er under utvikling, så vel som om bruken den kan brukes. gjøres og den betydelige operasjonelle merverdien som det vil tilføre FCAS-programmet, men sannsynligvis også til Rafale F5. […]

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler