Kan Frankrike åpne døren til Belgia for å gå ombord på FCAS-programmet?

For noen dager siden, mens han ble avhørt av Senatskomiteen for forsvar og utenrikssaker innenfor rammen av gjennomgangen av Military Programming Law 2024-2030, uttrykte administrerende direktør i Dassault Aviation, Eric Trappier, kraftig motstand mot andre europeiske partnere. bli med i FCAS-programmet. I følge han, den industrielle delingen rundt dette programmet er allerede tilstrekkelig kompleks og vanskelig å balansere med Tyskland og Spania, mens nye partnere bare ville gjøre helheten enda mer ustabil, med fare for å forårsake kollaps.

Fremfor alt, ved å ta eksemplet med Belgia, fremhevet Eric Trappier at dette landet, som vi vet er tilbøyelig til å bli med i programmet, hadde valgt å utstyre seg med F-35A, og at F-35A , for å erstatte sine F-16s. , og at den som sådan ikke hadde vist noen spesiell tilknytning til fremveksten av europeisk strategisk autonomi i forsvarsspørsmål, så vel som til bevaring av ferdighetene til den europeiske forsvarsluftfartsindustrien.

Det er klart at denne erklæringen, dessuten svært udiplomatisk i munnen til en av de mest innflytelsesrike industrimennene i Europa, knapt var fornøyd utover Quiévrain, og mange stemmer, inkludert i hærene, ble fornærmet over posisjonen uttrykt av den franske administrerende direktøren.

IMG 3537 2 Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Forsvarsanalyse | Jagerfly
I 2018 foretrakk Brussel F-35A fremfor europeiske tilbud om å erstatte F-16

Det er sant at hvis Brussel voldgift til fordel for Lockheed-Martins F-35A i 2018, til skade for Typhoon, Gripen eller Rafale Europeere, de belgiske myndighetene har gjort en betydelig innsats, spesielt på forsvarsområdet, for å dempe Paris harme.

Derfor, knapt noen dager etter kunngjøringen av anskaffelsen av det amerikanske jagerflyet, kunngjorde Brussel og Paris lanseringen av CaMo-programmet, der de landvæpnede styrkene til de to landene ville bli perfekt interoperable, spesielt gjennom anskaffelsen for Den belgiske hæren på 382 Griffon- og 60 Jaguar-kjøretøyer, alle info-verdier, levert fra 2025.

Noen måneder senere betrodde de belgiske og nederlandske marinene konsortiet dannet av den belgiske ECA og den franske marinegruppen mandatet til å designe og bygge 12 store minekrigfartøy, 6 per land, en kontrakt på 2 milliarder euro. Mer nylig fornyet Brussel nok en gang sin forpliktelse til fransk-belgisk interoperabilitet, ved å bestille 9 CAESAR NG-våpen, ordre som deretter vil økes til 28 motoriserte kanoner i juli 2022.

Fra belgisk synspunkt, faktisk, hvis F-35 faktisk ble foretrukket i 2018, en beslutning i stor grad betinget av forpliktelsen til interoperabilitet med de nederlandske luftstyrkene som allerede er utstyrt med flyet, har landet vist , siden da , all sin vilje til å styrke fremveksten av en europeisk strategisk autonomi, og spesielt ved å komme nærmere den franske forsvarsindustrien.

EBRC Jaguar Nexter e1680614153485 Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Mellom CaMo-programmet og utformingen av belgisk-nederlandske minekrigføringsfartøyer, har fransk industri de siste årene oppnådd et samlet antall bestillinger som er identisk med det belgiske F-35A-programmet.

Videre, og dette er langt fra ubetydelig, bekrefter de belgiske myndighetene at de aldri har mottatt et formelt tilbud fra Frankrike om utskifting av deres F-16, det eneste franske forslaget på dette feltet har blitt gjort. av Florence Parly, daværende hærminister, under en oppsigelse med hennes belgiske motpart i mai 2018.

Enten det ble formalisert eller ikke, er det usannsynlig at det franske tilbudet faktisk ble vurdert av den belgiske regjeringen, og spesielt av forsvarsministeren på den tiden, Steven Vandeput, en ivrig forsvarer av det amerikanske apparatet. . Det er også derfor Dassault begrunner å ikke ha fulgt opp.

Men ved å sette sammen alle hendelsene og beslutningene som har fulgt hverandre siden 2018 om temaet fransk-belgisk forsvarssamarbeid, ser det ut til at situasjonen sannsynligvis er mer nyansert enn presentert av Eric Trappier, selv om sistnevnte har objektive grunner til å begrense industriell deltakelse rundt FCAS-programmet til de 3 første landene.

utvidelsen av FCAS-programmet til andre europeiske partnere vil komplisere den industrielle delingen som allerede er spent rundt dette programmet
utvidelsen av FCAS-programmet til andre europeiske partnere vil komplisere den industrielle delingen som allerede er spent rundt dette programmet

Dessuten er det sannsynlig at Dassaults sterke motstand mot de støttede forespørslene fra Brussel, igjen gjentatt for noen dager siden av den belgiske forsvarsministeren Ludivine Dedonder, for å bli med i FCAS-programmet, kan forverre den nåværende dynamikken i land- og marinedomenene. Kan vi i dette tilfellet komme oss ut av denne onde sirkelen selvopprettholdende av aktører som er sikre på rettighetene deres?


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler