Kina er på vei til å skaffe seg det kraftigste strategiske våpensystemet i historien

Selv om fremgangen til People's Liberation Army har vært svært betydelig de siste to tiårene, og nå tas svært alvorlig av vestlige strateger, spesielt over Atlanterhavet, har kinesisk atomkraft og dens strategiske våpensystem til nå aldri blitt oppfattet som en kritisk komponent i globale balanser på dette området.

Det er sant at med mindre enn 300 stridshoder i tjeneste inntil nylig, implementert av ICBM DF-4 og 5 ballistiske missiler betydelig mindre avanserte enn den amerikanske Minutemann III og den russiske Yars.

Dette er også tilfellet for H-6 strategiske bombefly avledet fra den sovjetiske Tu-16, og Type 09IV kjernefysiske ballistiske missilubåter ansett som mindre diskrete enn deres russiske, amerikanske, britiske eller franske kolleger, den kinesiske trusselen var så langt, mye mindre enn Moskva.

Denne status quo arvet fra den kalde krigen, er likevel i en rask transformasjonsfase. På den ene siden har de nye kinesiske DF-41 ICBM-ene med fast brensel ikke lenger mye å misunne moderne modeller, mens Beijing har påtatt seg, ifølge satellittobservasjoner, byggingen av 3 steder som vil kunne romme opptil 300 av disse missilene, for å komme nærmere de 399 Minutemann III-ene i bruk i USA.

DF-41 ICBM er Kinas nye strategiske våpensystem
Det interkontinentale ballistiske missilet DF-41 ICBM tilbyr ytelse som kan sammenlignes med de russiske Yars

Innen strategisk luftfart utvikler Xian-selskapet aktivt bombeflyet H-20, som er Beijings svar på den amerikanske B-21 Raider. Til slutt vil en ny klasse kinesisk SSBN, betegnet Type 09VI, være under konstruksjon, og vil være i stand til å implementere det nye SLBM JL-3 medium-endrende ballistiske missilet.

Hvis denne banen skulle tillate Beijing å plassere seg på nivå med Washington og Moskva, når det gjelder kapasiteter og volum, ville kinesiske ingeniører fremfor alt utvikle et nytt strategisk våpensystem som, ifølge spesialistene i Bulletin of the Atomic Scientists, kan dypt forstyrret den globale maktbalansen på dette området.

Husk at i 2021 satte en kinesisk Long March 2C-rakett i bane det som ligner på et fraksjonert bombardementssystem (SBF), et romfartøy som er i stand til å følge en orbital bane før det forårsaker atmosfærisk inntrengning til å levere en offensiv, potensielt kjernefysisk ladning. I seg selv, selv om det overrasket vestlige observatører og etterretningstjenester, var ikke denne kunngjøringen grunn til unødig alarm.

Lange mars 2C avskrekkende styrker | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler
Kinas fraksjonerte orbitale bombardementsystem ble skutt opp i bane av en Long March 2C rakett som denne

Eksperimentert av Sovjetunionen på 80-tallet lider fraksjonelle bombesystemer av en betydelig mangel på presisjon, noe som gjør dem til et våpen som absolutt er raskt å utplassere og vanskelig å oppdage av antiballistiske systemer som skanner himmelen i dag, men uegnet for strategiske angrep .

Imidlertid, iht artikkelen publisert av thebulletin.org, nettstedet til Bulletin of the Atomic Scientists, Beijing ville ikke ha stoppet der og ville ha koblet sin SBF med et hypersonisk atmosfærisk re-entry glider som er i stand til å bære en atomladning. Og det forandrer alt!


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Avskrekkende styrker | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler