Israelsk militæreksport blomstret i 2022 takket være Europa og land i Midtøsten

12,5 milliarder dollar! Dette er rekordmengden bestillinger tatt for israelsk militæreksport for år 2022, ifølge det israelske forsvarsdepartementet. Dette er en økning på nesten 50 % de siste 3 årene, og dobbelt så mye som eksportmengdene registrert for bare 10 år siden.

I følge data overført av Jerusalem gjelder 25 % av ordrene droner og annen bortkommen ammunisjon, 13 % radar og elektroniske krigføringssystemer, 10 % optronisk utstyr og 12 % informasjons-, kommando- og datainnsamlingssystemer informasjon, mens 6 % kommer fra cyber aktiviteter. Andre bemerkelsesverdige områder er flyelektronikk (5 %), pansrede kjøretøy (5 %) og ammunisjon (4 %).

Hovedkundene til den israelske forsvarsindustrien er i Midtøsten, med landene som er dekket av Abraham-avtalen som har bestilt utstyr verdt 3,5 milliarder dollar fra Jerusalem i 2022, like mye som den totale forsvarseksporten til landet i 2005.

Men det er hovedsakelig europeerne, med mer enn 4 milliarder dollar i bestillinger registrert i fjor, som har økt landets eksport, et beløp nesten multiplisert med 10 sammenlignet med 412 millioner dollar registrert fem år tidligere.

Systeme Articclerie Atmos israel Våpeneksport | Tyskland | Artilleri
Danmark foretrakk den israelske Atmos fremfor den franske Caesar eller den svenske Archer for å erstatte de 18 Caesar 8×8 overført til Ukraina.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Våpeneksport | Tyskland | Artilleri

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler