Italia ville være nær ved å formalisere bestillingen på nye stridsvogner Leopard 2A8 med Krauss-Maffeï Wegmann

For bare to måneder siden, da alle øyne i panserverdenen i Europa var rettet mot Rheinmetalls eventyr for å promotere KF-51 Panther, ved ankomsten av de første K2-ene til Polen, og ved overføringen av Leopard 2 og Challenger 2 i Ukraina, den tyske produsenten Krauss-Maffeï Wegmann, siden omdøpt til KNDS-KMW, skapte en overraskelse ved å presentere de nye tankene Leopard 2A8, en videreutvikling av A7HU solgt til Ungarn, med integrering av hard-kill Trophy-beskyttelsessystemet og et nytt visualiserings- og datafusjonssystem.

Fremfor alt, samtidig med denne presentasjonen, kunngjorde KNDS og Bundeswehr at rekkefølgen på 18. Leopard 2A7V planla opprinnelig å erstatte de 18 A6-ene gitt til Ukraina for å støtte krigsinnsatsen, ble transformert å ha på 18 Leopard 2A8, samtidig somen opsjon på 123 tanker var også inkludert i kontrakten. Og det minste vi kan si er at det bayerske selskapet ser ut til å ha lyktes perfekt med sin inntreden.

Siden da har det faktisk ikke gått 3 uker uten at en potensiell kunde har kunngjort sin intensjon om å anskaffe den nye tanken. Dette var først tilfelleten Tsjekkia som har til hensikt å bestille 73 Leopard 2A8 som en del av moderniseringen for å erstatte 66 T-72MA/M4CZ som fortsatt er i drift, ved å modernisere de 14 Leopard 2A5 tilbudt av Berlin som kompensasjon for de femti tsjekkiske T-72-ene overført til Ukraina, og ved å bestille 59 nye pansrede kjøretøy.

Italia ønsker å bestille 125+ tanks Leopard 2A8

Noen uker senere var det Norges tur til å melde at ordren på 54 Leopard 2A7 fra konkurransen som satte den tyske tanken mot K2 Black Panther Sørkoreansk for noen måneder siden, ville også konvertert til omslag 54 Leopard 2A8. Og dynamikken ser ikke ut til å avta.

En effet, ifølge italiensk presse, Roma ville også være i nærheten av å kunngjøre en tankordre Leopard 2A8, for et kunngjort beløp mellom €4 og €6 milliarder. I følge denne informasjonen, som imidlertid bør tas betinget av i påvente av offisiell bekreftelse, er forhandlingene mellom italienske myndigheter og KMW svært avanserte, noe som tyder på en nært forestående kunngjøring.

I begynnelsen av mars meldte italienske myndigheter at de hadde tenkt å gjøre det anskaffelse av 125 mellomgenerasjonstanker, for å forsterke 125 Ariete C-1 som skal moderniseres å svare på nye trusler og herdingen av slagmarken. Roma har også til hensikt å anskaffe et uspesifisert antall moderne kampvogner for infanteri for å erstatte de 200 Dardo IFV-ene som anses foreldet og sårbare.

Puma IFV Battle Tanks MBT | Tyskland | Forsvarsanalyse
Roma planlegger å anskaffe et uspesifisert antall IFV-er for å erstatte sine 200 Dardos. KMWs Puma kan vurderes.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Tyskland | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler