SSN AUKUS ubåtprogram ser ut som et tullekupp for Australia

Gravegraver av SEA 1000-programmet som planla bygging av 12 konvensjonelt drevne ubåter i Australia av French Naval Group, SSN Aukus-programmet som nå utpekt, annonsert i september 2021, har som mål å gi Royal Australian Navy 8 ubåter. atomangrepsseilere (SSN) innen 2050, for å erstatte de 6 konvensjonelle Collins-klasseskipene som for tiden er i tjeneste med Royal Australian Navy (RAN).

Etter en periode med usikkerhet og spekulasjoner der australiere, briter og amerikanere i fellesskap definerte konturene til dette programmet, ble det offentlig avslørt i mars 2023, underen begivenhet som samlet de australske og britiske statsministrene Anthony Albanese og Rishi Sunak og USAs president Joe Biden ved US Naval Base San Diego.

Ved denne anledningen ble hovedlinjene i programmet avduket, spesielt det faktum at SSN Aukus ville bli samutviklet av de 3 landene, men med britisk retning, både for å utruste Royal Navy for å erstatte SSN-er av skarpsindig klasse, og for Royal Australian Navy.

Med det første skipet som ikke forventes å gå i drift før i 2040, vil Australia også anskaffe 3 Virginia-klasse SSN-er for å erstatte Collins som etter planen skal tas ut av drift, et nylig brukt Block III- eller Block IV-skip, og to nye Block IV-skip , med opsjon på ytterligere to skip for å forutse en mulig forsinkelse i leveringen av SSN Aukus.

Australia skal anskaffe minst 3 Virginia-klasse SSN-er som fullt ut vil være en del av flåten på 8 SSN-er det planlegger å distribuere under SSN AUKUS-programmet
Australia vil anskaffe minst 3 Virginia-klasse SSN-er som vil utgjøre en integrert del av flåten på 8 SSN-er det planlegger å distribuere

Til slutt, ifølge australske myndigheter, vil en stor infrastruktur som vil skape opptil 20.000 370 arbeidsplasser bli utplassert i Australia for bygging av de nye ubåtene, samt for vedlikehold og oppgraderinger i tiårene som kommer. Programmet vil sikkert bli svært kostbart, det er snakk om nesten XNUMX milliarder australske dollar, men det skal gjøre det mulig å gi RAN eksklusive kapasiteter til å operere i Stillehavet mot Kina og optimere interoperabiliteten med US Navy og Royal Marinen.

Presentert slik, programmet virker fornuftig, aksepterer som første postuler behovet for å anskaffe atomdrevne ubåter for å svare på den utviklende trusselen i dette teateret. I tillegg ser det ut til at industrielle og økonomiske balanser blir respektert, gjennom opprettelsen av en industrisektor med høyt potensial på dette området. Men virkeligheten kan være veldig annerledes...


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Ubåtflåte | Militære allianser | Australia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. […] lave slag fra USA – La Loupe | Podcast på Spotify. AUKUS-ubåtprogrammet tar form av et dårekjøp for Australia – Meta…. Mot Kina lanserer Biden et spektakulært ubåtprosjekt. Du kan ikke se […]

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler