DGA og franske produsenter slutter seg til deres innsats for å raskt utvikle en prowling anti-tank ammunisjon som bærer 80 km

Siden Nagorno-Karabakh-krigen i 2020 har de fleste av verdens hærer forpliktet seg til å utstyre seg med en ny type bevæpning, den lurende panservernammunisjonen og deep-strike ammunisjonen, også feilaktig kalt selvmordsdroner.

Syntetiserer dronen ved hjelp av dens brukervennlighet, dens autonomi, dens utvidelse og dens evne til å søke etter mulige mål takket være sensorene, mens den holder mannen i løkken og det taktiske missilet ved hjelp av nyttelasten og ødeleggelseskapasiteten, den lurende ammunisjonen Harpy og Harop av israelsk faktura implementert av de azeriske soldatene, ødela, under denne krigen, flere luftvernsystemer og armenske bunkere, mens de produserte mange spektakulære videoer som vitner om denne effektiviteten.

Siden starten av konflikten i Ukraina har russiske Lancet-ammunisjon og de som ble brukt av ukrainerne som amerikanske Switchblade, samt et stort antall mer eller mindre hjemmelagde systemer, også spilt en viktig operativ rolle, spesielt i nøytralisering av langtrekkende mobile artillerisystemer.

Men utover den første overraskelsen som hærene på begge sider møtte etter utseendet til disse systemene, som er vanskelige å oppdage og motvirke med tradisjonelt utstyr, har effektiviteten deres betydelig redusert de siste månedene, mens paradene for å beskytte seg mot det også kom inn. i tjeneste.

Dermed falt effektiviteten til de russiske Geranium-langdistansedronene (Shahed 136) betydelig når det ukrainske luftforsvaret ble organisert for å motvirke dem.

Israelsk Harop Anti-Tank Prowl Ammunisjon
IAIs Harop viste sin effektivitet mot bunkere og luftvern i Nagorno-Karabakh-krigen i 2020

På samme måte mister ukrainske styrker i dag, ifølge ulike rapporter, flere tusen lette rekognoseringsdroner og hjemmelagde prowlere hver måned, hovedsakelig på grunn av kraftig blokkering av GPS-signaler og mye tettere russiske datakoblinger. og effektivt enn ved starten av en konflikt .

Faktisk må utviklingen av en ny lurende ammunisjon, som dessuten er ment å utstyre en førsteklasses konvensjonell hær som den franske hæren, oppfylle spesifikasjoner som er langt fra trivielle.

Ikke bare må dronen ha stor autonomi, evnen til å implementeres med en svært redusert infrastruktur og ha høyytelses optiske deteksjons- og kommunikasjonssystemer, men den må også kunne fortsette oppdraget til tross for sannsynlig intens jamming, samt import et stort stridshode som er i stand til å ødelegge det tiltenkte målet, ofte pansrede kjøretøy.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Lapping ammunisjon | Forsvarsanalyse | Artilleri

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler