Boeing vil styrke forsvaret til sin KC-46A Pegasus tanker for å svare på nye trusler

Truet av de nye retningslinjene til det amerikanske luftvåpenet rundt KCz-programmet, vil flyprodusenten Boeing forbedre de defensive evnene til sin KC-46A Pegasus

Økningen i spenninger og risikoen for konflikt som står overfor store motstandere, som Kina og Russland, har ført til at det amerikanske flyvåpenet har revurdert anskaffelsesstrategien sin betydelig når det gjelder støttefly de siste månedene.

I begynnelsen av mars 2023 kunngjorde luftvåpenet, som en del av parlamentariske høringer angående Pentagons 2024-budsjett, sin intensjon om å redusere volumet av anskaffelse av tankfly fra KCy-programmet som snart skulle lanseres, fra 150 til 75 enheter.

Målet til den amerikanske generalstaben er å frigjøre studiepoeng og ressurser til KCz-programmet som skulle gjøre det mulig å fullføre utskiftingen av KC-135 Stratotanker og KC-10 Extender, for å utstyre seg med en neste generasjons enhet sannsynligvis være i stand til å utvikle seg i det fremtidige miljøet med engasjementer med svært høy intensitet.

Boeings KC-46A Pegasus får nye hard-kill og soft-kill defensive evner

Denne kunngjøringen representerer svært dårlige nyheter for Boeing, vinneren av KCx-konkurransen i 2011, men hvis KC-46A Pegasus vil ha vært mye lengre, vanskelig og fremfor alt dyr å designe og gjøre pålitelig, noe som tvinger den amerikanske flyprodusenten til å registrere svært betydelige tap de siste årene for å rette opp problemene.

Faktisk, for Boeing, representerte KCy- og KCz-programmene det eneste alternativet for å prøve å absorbere tidligere tap, og den nye US Air Force-strategien knuste disse håpene, selv om den samtidig kunngjorde at den ikke hadde til hensikt å lansere en konkurranse for KCy, og Bestill ganske enkelt 75 KC-46As for å opprettholde en homogen flåte og redusere kostnadene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 tankfly | Laservåpen og rettet energi | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler