Thales presenterer den nye Toutatis-lette ammunisjonen på flyutstillingen i Paris

Thales presenterte sin nye lette Toutatis-prowling-ammunisjon, et alternativ til Switchblade, men også til Colibri som ble utviklet for DGA av Nexter, på Paris Air Show.

Så langt har ikke Paris Air Show 2023 vært preget av noen oppsiktsvekkende kunngjøringer innen militær luftfart, annet enn bekreftelsen på at F-35A fortsatt er følsom for stormer, da flyet American har kansellert sine flydemonstrasjoner i begynnelsen av uken på grunn av faren for stormer, og Belgias ankomst som observatør i FCAS-programmet.

Dette er ikke tilfelle i det spesielt dynamiske feltet av militære droner av alle typer. Dermed er den MALE Aarok-dronen utviklet i stor hemmelighet av det franske selskapet Turgis & Gaillard på vegne av DGA, en av avsløringene av dette showet, inkludert på den internasjonale scenen. Dette er også tilfelle av Leonardos italienske Falco Xplorer-drone, presentert for første gang i en væpnet versjon på utstillingen.

Showet var også en mulighet for det franske selskapet Thales til å presentere sin nye prowling ammunisjon, Toutatis (i hovedillustrasjonen), en lett drone som utvikler seg i kategorien fremtidens Colibri utviklet av MBDA på vegne av DGA, utstyrt med en autonomi på 30 minutter og en rekkevidde på 10 km, og bærer en militær last som er tilstrekkelig til å ødelegge et lett pansret kjøretøy eller en befestet post.

Thales' Toutatis lette stalkingammunisjon utvikler seg i Switchblade 300-serien
Lett infanteri som lurer ammunisjon tilbyr indirekte ild med høy presisjon som er nyttig i urbane eller maskerte kamper, for eksempel eliminering av forskanste fiendtlige skytestillinger

I motsetning til Colibri, ble Toutatis utviklet med egne midler av Thales og et spesialisert selskap hvis identitet forblir ukjent til i dag, med støtte fra Defense Innovation Agency.

Den er lett og kan transporteres i utskytningsrøret av en infanterist, som en amerikansk Switchblade 300, noe som gjør den til et interessant alternativ til den lette mørtelen for å øke ildkraften til demonterte infanterienheter, spesielt ved å gi presisjonsevner for indirekte ild.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Lapping ammunisjon | Flash Defense | Frankrike

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler