Hvilke alternativer for europeiske hærer som står overfor den truende arbeidskraftkrisen?

De siste årene ser det ut til at de fleste europeiske hærer har stått overfor en stor bemanningskrise, og slitt med å rekruttere og beholde sitt personell, et emne behandlet flere ganger på siden vår i noen måneder. Disse vanskelighetene har blitt desto mer intense i nyere tid som etter den russiske aggresjonen mot Ukraina, har mange av disse hærene forpliktet seg til å gjenvinne masse og derfor å øke sine rekrutteringsmål, ofte uten særlig suksess. , snarere tvert imot.

Det er sant at utover et redusert antall kandidater, har hærer nå en tendens til å ønske å rekruttere stadig bedre trente profiler, dette er påtvunget av den raske økningen i teknologi på alle handlingsnivåer, mens fysiske og psykologiske standarder har på sin side , blitt opprettholdt, noe som naturlig nok skaper større spenning på det første filteret av "admissibles".

Hvis rekrutteringen er vanskeligere, er det tilsynelatende like vanskelig å beholde militært personell. Tallrike rapporter i Europa som i USA, rapporterer en mye lavere reengasjementrate i dag enn det var tidligere, spesielt knyttet til attraktiviteten til privat sektor som er glad i ferdigheter tilegnet av militært personell, men også til en lavere total motstandskraft overfor begrensningene i militærlivet, som ellers er svært lite verdsatt, inkludert inkludert i hærene selv.

Vedlikehold Rafale e1687431710743 Militær planlegging og planer | Militære allianser | Forsvarsanalyse
Tekniske ferdigheter ervervet av militæret er høyt verdsatt av privat sektor

Disse to vanskelighetene samler seg, de europeiske hærene ser i dag deres pyramider av rangeringer, aldre og ferdigheter, i samsvar med den militære hierarkiske organisasjonen, direkte truet på mellomlang sikt, til det punktet at dette fenomenet direkte kan endre det militære potensialet. , og derfor avskrekkende. , av disse landene, i en internasjonal sammenheng som ikke er særlig ettergivende på dette området.

Men i tillegg til disse tekniske aspektene som forklarer de tilbakevendende rapportene som fremhever vanskelighetene med hensyn til menneskelige ressurser i Italia, Tyskland, Sveits eller Storbritannia, er et annet fenomen, mye mer problematisk, i bruk på mellomlang sikt, som vil potensielt endre rekrutteringskapasiteten, og derfor selve formatene til europeiske hærer i årene og tiårene som kommer.

En trussel mot arbeidsstyrken på mellomlang sikt som er umulig å unngå?

Faktisk europeisk demografi, med en gjennomsnittlig fruktbarhetsrate under 1,5 barn per kvinne som maskerer betydelige forskjeller mellom franskmennene 1,83 og de italienske og spanske 1,2, men også en gjennomsnittsalder økte fra 36 år i 2000 til 42 år i 2023, og en gjennomsnittlig gjeld. av stater som har økt med nesten 50 % fra 62 % i 2008 til 92 % i 2021, utgjør en kombinasjon av mest bekymringsfulle faktorer for hærens rekrutteringspolitikk.. Europeere i årene som kommer.

Det relative antallet kandidater vil dermed gå ned, på grunn av et mindre antall barn, og dermed unge kvalifisert for militære funksjoner. Samtidig vil den kombinerte handlingen av aldringen av befolkningen og forverringen av offentlige finanser oppmuntre regjeringer til å favorisere produktive profiler, derfor orientert mot privat sektor, om så bare for å prøve å holde virksomhetene flytende.

Bundeswehr er spesielt utsatt for denne arbeidskraftkrisen
30 % av Bundeswehr-personellet må ha forlatt tjenesten innen 2027 etter å ha nådd aldersgrensen

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. […] Faktisk, strategien som ble brukt til nå, spesielt under den kalde krigen, bestående av å forhåndsposisjonere et stort lager av utstyr og noen ganger menn nær de sannsynlige engasjementsområdene, har i dag blitt både svært kostbar på grunn av materialkostnadene, og svært komplisert å implementere på grunn av HR-begrensningene som er pålagt de amerikanske hærene som på alle vestlige hærer. […]

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler