Lockheed-Martin mener det er nødvendig å endre F-35-reaktoren for å sikre holdbarheten

I følge Greg Ulmer, konserndirektør for luftfart hos Lockheed-Martin, er det å foretrekke å endre F-35s reaktor til et drivmiddel fra AETP-programmet, i stedet for å oppgradere dagens PW F135.

Sist i mars, Pentagon kunngjorde sin avgjørelse å vende seg til forslaget fra motorprodusenten Pratt&Whitney om å modernisere F135 turbojet til kampflyet F-35 Lightning II, i stedet for å vurdere å erstatte det med en ny generasjon turbojet av typen AETP (Adaptive Engine Transition Program) , en løsning som anbefales av den andre amerikanske motorprodusenten, General Electric, med sin XA100 som også er med i NGAD-programmet.

For Pentagon ble denne avgjørelsen rettferdiggjort av det faktum at forbedringene som ble foreslått av P&W for F135, effektivt ville øke ytelsen og løse kjøleproblemene som motoren møter for tiden, at de var mer økonomiske og mindre risikable, og fremfor alt at valget av

Massen så ut til å være sagt inntil Lockheed-Martin, produsenten av F-35, kom for å bringe gryn til møllen av en ny generasjonsløsning, i stedet for forbedringen av den nåværende F-135.

Faktisk intervjuet av det amerikanske nettstedet BreakingDefense.com På Paris Air Show lanserte Greg Ulmer, konserndirektør for luftfart ved Lockheed-Martin, en liten bombe som kan få fart når den krysser Atlanterhavet.

motoren til dagens F-35 F135 gjør det mulig å utstyre de 3 versjonene med samme turbojetmotor
Det største handikapet til AETP-motoren som GEs XA100 er at den ikke er egnet for F-35B-er med vertikal eller kort start og landing fordi den er for lang til å gi nødvendig plass til balanseviften.

Ifølge ham representerer beslutningen om å gå til en forbedring av Pratt&Whitneys F-135 bare en overgangsløsning, som ikke gjør det mulig å gi det amerikanske jagerflyet som forventes å forbli i tjeneste før 2070, med fornyet kraft og nødvendig pålitelighet utover blokk 4 som for tiden er avsluttet. Med andre ord, ifølge designeren, er det nødvendig å endre motoren til F-35.

Husk at blokk 4 representerer den første standarden som anses som fullt operativ for den amerikanske enheten, som skal settes i produksjon innen andre halvdel av 2024, og at den vil gi enheten nye sensorer og en kapasitet med økt prosessering, grunnen til at kraften til F135, også lenge ansett som utilstrekkelig i forhold til flyets masse, måtte økes.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Aeromotorer | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler