Den fransk-italienske Asteren demonstrerer at det er et av de mest effektive luftvernmissilene for øyeblikket

Det fransk-italienske luftvernmissilet Aster demonstrerte utmerkede evner mot subsoniske og supersoniske mål under en nylig NATO-øvelse.

Når det gjelder å sammenligne luftvernmissiler med hverandre, er det vanlig å stole på visse åpenbare egenskaper, som rekkevidde, tak, jevn hastighet og styresystem. Det er imidlertid en minst like betydelig karakteristikk som ofte er lite eller ikke tatt i betraktning, effektiviteten til systemet, det vil si antall missiler som er nødvendige for å oppnå en tilstrekkelig sannsynlig avskjæringshastighet.

I marinefeltet er de fleste systemer derfor designet for å bruke to missiler per mål, spesielt hvis sistnevnte beveger seg i lav høyde og i høy hastighet, som et antiskipsmissil. Dette er tilfelle SM-2 og den amerikanske ESSM, men også russiske eller kinesiske systemer, som 9M96 eller HHQ-9.

På dette feltet hadde de fransk-italienske designerne av Aster 15/30-missilet alltid kunngjort at systemet deres var så effektivt at ett missil var nok til å håndtere et mål. Dette postulatet har blitt demonstrert under marineøvelsen Formidable Shield organisert av NATO for noen dager siden samlet rundt tjue marineenheter som tilhører 13 forskjellige nasjoner.

F 592 ITS Carlo Margottini 048 Luftvernmissiler | Trening og militære øvelser | Flash-forsvar
Den italienske fregatten Carlo Margottini (F592) ødela to forskjellige luftmål ved å bruke en Aster 30 og en Aster 15 under NATO-øvelsen Formidable Shield 2023

Ved denne anledningen ble faktisk 4 Aster 15 og 30 missiler avfyrt av tre skip mot 4 luftmål som gjenskapte oppførselen til et kampfly/supersonisk missil eller et subsonisk antiskipsmissil som beveget seg ved flodbølgen, og registrerte ødeleggelsen av hver av dem, i et miljø som gjengir så nært som mulig betingelsene for et reelt engasjement.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Luftvernmissiler | Militær trening og øvelser | Flash-forsvar

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. […] Historiens gåter – Atombomben (dokumentar) “Den franske hæren favoriserer store programmer til skade for lite utstyr” Kina øker våpensalget i verden. Den franske hæren kan ikke holde noen av sine operasjonelle kontrakter. For eller imot å forlate kjernefysisk avskrekking? Vitenskap og teknologi: Kamplasere klare til å gå i aksjon. "Vi må redesigne det europeiske forsvarsmarkedet" Snapshot Frankrike – forsvarsindustri til 2015. Frankrike, fjerde våpeneksportør. Den fransk-italienske Asteren viser at den er en av de mest effektive luftvernmissilene... […]

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler