Spania lite fleksibelt på sin industrielle andel på 33 % i møte med Belgias ankomst til FCAS-programmet

Noen vanskeligheten knyttet til integrering av nye partnere og industriell deling innenfor FCASs nye generasjons kampflyprogram bringe sammen Tyskland, Spania og Frankrike, ble oppsummert av den spanske forsvarsministeren, Amparo Valcarce, da han ble spurt om ankomsten av Belgia med observatørstatus innenfor FCAS-programmet.

Ministeren uttrykte faktisk sin store tilfredshet med å se Brussel slutte seg til programmet som tar sikte på å skalere for hele den europeiske luftfartsforsvarsindustrielle innsatsen, så vel som for kapasiteten til luftstyrkene på det gamle kontinentet.

Men da en journalist spurte henne om omfordelingen av industriell deling i programmet, holdt hun en helt annen tale, og indikerte at hun hadde til hensikt at Spania beholder 33% av industriell aktivitet, i det minste i fase 1B med sikte på å utvikle demonstratoren innen 2029, og som Madrid har forpliktet seg til å finansiere €2,5 milliarder på vegne av Paris og Berlin.

Det er vanlig, å lese hyllepressen, men også forsvarsguruene på sosiale nettverk, at ansvaret for mangelen på fleksibilitet innenfor europeiske samarbeidsprogrammer tilskrives Frankrike.

mistral 5 Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Tyskland | Jagerfly

Faktisk er situasjonen ofte annerledes, og veldig ofte er Frankrike, eller rettere sagt president Macron, mye mer forsonende enn sine partnere, men også enn sine egne industrifolk, når det gjelder å fremme fremveksten av en ekte pan-europeisk dynamikk i vilkår for forsvar.

Denne saken er det perfekte eksempelet, fordi det er svært sannsynlig at det var Paris som påtvunget ankomsten av Brussel i observatørstatus innenfor FCAS-programmet. Ikke uten grunn, dessuten, fordi hvis Belgia faktisk tok valget av F-35A i møte med Rafale i 2018 har den siden vist mer enn en legitimasjon overfor Frankrike ved å bestille nesten 5 milliarder euro med militærutstyr fra franske produsenter (VBMR, EBRC, Caesar, McM, Mistral 3).


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Tyskland | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler