Mot en ny Eurofighter-ordre Typhoon av Saudi-Arabia?

Spurte for noen dager siden om fremtidig salg av Eurofighter Typhoon, Gaincarlo Mezzanatto, administrerende direktør for Eurofighter-konsortiet, virket spesielt selvsikker, og kunngjorde atdet ventet å registrere opptil 200 nye enheter bestilt i løpet av de neste to årene.

Dette volumet var derfor overraskende. Faktisk, bortsett fra den spanske Halcyon 2-kontrakten, som vil måtte fullføre utskiftingen av F/A-18 Hornet og AV-8B Harrier II som er i drift, og som sannsynligvis vil bli delt mellom en flåte av F-35A/Bs. av På den annen side snakker vi om 50 fly, og en flåte på Typhoon, sannsynligvis 25, den eneste åpenbare utsikten for den europeiske jagerflyen var basert på en mulig andre batch av Typhoon ment å erstatte Tornado av Luftwaffe, vel vitende om at bestillinger for F-35A og Typhoon Tranche III allerede annonsert dekket bare 60 av de 90 enhetene som skulle erstattes.

Faktisk, i en artikkel publisert i dag av Tysk nyhetsside WirtschaftsWoche, sies det europeiske konsortiet å være i avanserte forhandlinger med Saudi-Arabia om en ny ordre på 72 fly, etter en første ordre, igjen for 72 fly, annonsert i 2006 og fullført i 2017.

FILFOTO En medarbeider jobber i cockpiten på et fly på Eurofighter Typhoon produksjonslinje ved BAE systems Warton-anlegg nær Preston Militær planlegging og planlegging | Tyskland | Saudi-Arabia
Uten ytterligere bestillinger kommer snart, Eurofighter samlebånd Typhoon sannsynligvis ville mangle aktivitet på relativt kort sikt

Det er sant at Riyadh i 2018 hadde signert en MoU med London for anskaffelse av 48 ekstra fly. Men på det tidspunktet hadde Berlin nedlagt veto mot salg av våpen til det saudiske riket etter den militære intervensjonen i Jemen og attentatet på journalisten Jamal Khashoggi.

Ifølge det tyske nettstedet ville ikke Berlin ha til hensikt å motsette seg transaksjonen denne gangen, mens London og Berlin ville ha drevet «svært aktive» samtaler for å overvinne de siste hindringene for å tillate eksport av jegerne. Saudi luftvåpen.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Tyskland | Saudi-Arabia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler