Hvordan vil franske MBDAs Remote Carrier Expendable-drone endre moderne luftkrigføring?

Remote Carriers luftbårne kampdroneprogram ble annonsert i 2017 og er en av de syv pilarene i Future Air Combat System, som samler Tyskland, Spania, Frankrike og, nylig, Belgia som en "observatør".

Den brytes ned i to subrutiner, en "tung", overlatt til det tyske Airbus Defence & Space, som må produsere en kampdrone som i masse og oppdrag kan sammenlignes med Loyal Wingman utviklet seg over Atlanterhavet og i Australia, den andre "light and consumable", overlatt til den franske MBDA.

Det er nettopp det europeiske missilet som ble avduket, i anledninget intervju gitt som en del av Paris Air Show 2023, mye informasjon om dronen som for tiden er under utvikling, så vel som om bruken som vil bli gjort av den og den betydelige operasjonelle merverdien som den vil tilføre FCAS-programmet, men også, sannsynligvis, au Rafale F5.

Foreløpig kalt " Ekstern bærer som kan utvides eller RCE, som kan oversettes som Drone for forbruksmateriell, vil enheten ha dimensjoner nær de til et kryssermissil, med en lengde på 4 meter, men en mye mindre masse på bare 400 kg, slik at den ikke bare kan finne sted under vingene til en kamp, ​​men også en mer begrenset dronen når det gjelder nyttelastkapasitet, for eksempel Eurodrone RPAS, Aarok, den tunge Remote Carrier, men også dronen avledet fra Neuron, hvis utvikling ble annonsert i anledning avstemningen av LPM 2024-2030 i Frankrike .

Le Rafale F5 vil være i stand til å implementere Remote Carrier Expendable-dronen
Le Rafale F5 vil være et system med systemer designet for å kontrollere kampdroner, inkludert en drone avledet fra Neuron-demonstratoren

Første overraskelse i uttalelsene til Judde de Larivière, som leder FCAS-programmet ved MBDA, RCE kan også implementeres av ikke-luftvektorer, som landkjøretøyer, skip og, noe enda mer uventet, ubåter. , som naturlig åpner veien. til en svært bred bruk av systemet.

Selve enheten er designet for å gjenskape ytelsen og oppførselen til et jagerfly eller et cruisemissil, med høy subsonisk hastighet og betydelige manøvreringsevner, som for øvrig ser ut til å være dens primære funksjon.

Faktisk, ifølge MBDA, er RCE fremfor alt designet for å bringe motstanderens luftvernforsvar til å avsløre seg selv ved å reprodusere oppførselen til et betydelig mål, slik at de kan bli engasjert og ødelagt av hangarskipet, eller av dens evner utplassert som en del av kampsystemet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Combat Drones | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. ... άδειγμα να περιπολεί για 30 λεπτά σε απόσταση μεγαλύτερη μεγαλύτερη 350. από το σημείο εκκίνησής του, ειδικά επειδή σε αντίθμση επεσΉ dro nes . ντε Λαριβιέρ (σ.σ . της MBDA), δηλαδή λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ», γράφει το γαλλικό meta-defense.fr. [...]

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler