Kinesiske fly nærmet seg nærmere taiwanesisk luftrom enn noen gang

Ankommet 24 miles offshore, har jagerfly fra Chinese People's Liberation Army aldri vært så nær taiwansk luftrom, noe som markerer en ny eskalering mellom de to landene.

Til tross for USAs utenriksminister Antony Blinkens tur til Beijing for bare en uke siden for å møte Kinas president Xi Jinping, er spenningen mellom USA og Kina om Taiwan fortsatt svært høy. Derfor har Beijing de siste dagene økt antallet erklæringer som truer ethvert taiwanesisk ønske om uavhengighet, noen ganger på en veldig direkte måte.

Denne lørdagen steg denne spenningen igjen, da en flåte på 21 jagerfly fra People's Liberation Army, samt 5 skip, igjen krysset den fiktive linjen som deler Taiwanstredet, som inntil for noen år siden ble brukt som luftgrense mellom Taiwan og Folkets Kina.

Men der flyet de siste månedene nesten umiddelbart snudde, fortsatte en flåte på 8 J-10 jagerfly på veien. å ankomme kun 24 nautiske mil fra den taiwanske kysten, en avstand som markerer grensen for den sammenhengende sonen som strekker seg fra grensen for territorialfarvann til 12 nautiske mil fra kysten, i en avstand på 24 nautiske mil.

Uten å ha de samme privilegier som i territorialfarvann, har staten omfattende rettigheter og plikter til å inngripe i den sammenhengende sonen, spesielt når det gjelder anvendelsesområdet for tollforskrifter, men også i kampen mot innvandring. .

taiwan patriot e1687783314184 Kina vs Taiwan spenninger | Jagerfly | Luftvernforsvar
ved å fly nær den taiwanske kysten, samler kinesiske fly inn verdifull elektronisk etterretning om taiwanesiske luftvernforsvar.

Ved å nærme seg dette området flørtet de kinesiske jagerflyene med det taiwanske luftvernforsvaret. Imidlertid overbeviste sannsynligvis det lille antallet enheter som var involvert, Taipei om at dette var en ny provokasjon, og derfor å reagere med den største tilbakeholdenhet.

Denne nye provokasjonen flytter nok en gang grensen som PLA tror de kan gå mot Taiwan uten gjengjeldelse, mens det bare tar 3 minutter for et jagerfly som reiser i 400 knop å dekke denne avstanden.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tensions China vs Taiwan | Jagerfly | Luftvernforsvar

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler