Kan Frankrike svare på endringer i forsvarsindustrielle strategier rundt om i verden?

Det ville ikke vært utenom noen at tyske produsenter på forsvarsmarkedet, som Rheinmetall, Krauss-Maffei Wegmann, Diehl og Hensoldt, er veldig glad i prefikset euro når det gjelder å designe utstyr i partnerskap. Det begynte med Euromissile-familien mellom det tyske MBB og det franske Aérospatiale, som fødte på 70-tallet noen av de mest effektive og mest eksporterte missilene for øyeblikket, Milan og HOT antitank-raketter, samt anti- flymissil Roland.

Det er også dette prefikset som opprinnelig ble valgt for fusjonen mellom MBB og Aérospatiale innen helikoptre for å gi fødsel til Eurocoptere som senere ble Airbus Hélicoptères, og innen kampfly med Eurofighter-konsortiet som designet Typhoon.

Siden begynnelsen av 2000-tallet har tyske produsenter imidlertid byttet fra sin rene europeiske alliansetilnærming til partnerskap med aktører utenfor EU, for å gi dem tilgang til det europeiske markedet ved å "europeisere" utstyret deres. .

Dette er hvordan EuroSpike dukket opp i 2004, et joint venture mellom Rheinmetall Electronics, Diehl Defense og det israelske Rafael Advanced Defense Systems, som opprinnelig hadde som mål å selge det israelske antitankmissilet Spike til Bundeswehr (i hovedillustrasjonen), og deretter eksporterte det, med stor suksess, til europeiske hærer.

Faktisk, i dag bruker 12 europeiske hærer denne familien av missiler, da i direkte konkurranse med Euromissiles Milan og HOT, som ble stående i bruk av Berlin for anledningen.

marder1A5 Milan Defence Industrial Fabric BITD | Tyskland | Forsvarsanalyse
En Bundeswehr Marder A5 IFV som avfyrer et Milan anti-tank missil

Siden da har en ekte bulimi avEuro-X har feid over Rhinen og utover, alt fra EuroTrophy for Hard-Kill Trophy aktive beskyttelsessystemer fra israelske Rafael, til EuroArrow for anskaffelse av det antiballistiske systemet fra IAI og Boeing. Strategien, uten prefikset (foreløpig), brukes også innen langtrekkende artillerisystemer.

dermed, et partnerskap ble nylig signert mellom Rheinmetall og Lockheed Martin for utviklingen av en utvikling av HIMARS-systemet, samtidig som KMW og israelske Elbit forpliktet seg til i fellesskap å utvikle en versjon av det israelske PULS-systemet for det samme markedet, valget av Bundeswehr som fredsdommer i dette konkurranse, men også en referanse for de europeiske hærene som kan henvende seg til dette tilbudet.

I utgangspunktet er tilnærmingen til tyske produsenter veldig rimelig og perfekt effektiv. Ved å følge denne strategien forblir de i sentrum av det europeiske markedet og forsvarsindustriproduksjonen i Europa, samtidig som de reduserer investeringsbehovet i FoU betydelig.

Fremfor alt gir denne strategien dem stor respons, og lar dem produsere teknologiske løsninger tilpasset det europeiske markedet på kort tid, ved å trekke på det vestlige eksogene tilbudet.

Dessuten er den tyske saken langt fra unik. De amerikanske hærene nøler ikke, i denne forbindelse, med å bruke lignende praksis, som for eksempel var tilfellet for å utvikle Constellation-fregatten, avledet fra den italienske FREMM bygget av Fincantieri, eller UH-72 Lakota-helikoptrene. Army, designet av Airbus Hélicoptères.

FFG 62 Consteallation oppdatert i vannskalert forsvarsindustristoff BITD | Tyskland | Forsvarsanalyse
Fremtidige US Navy Constellation-klasse fregatter er avledet fra italienske FREMM fregatter designet av Fincantieri

Den samme strategien brukes i Storbritannia, for eksempel med Boxer-panserkjøretøyet og det uhyggelige Ajax-panserkjøretøyet, av Italia som ønsker å skaffe seg fra sokkelen med lokal produksjon en ny kampvogn og et nytt kampvogn av infanteri, eller til og med av Spania på mange områder.

Polen har på sin side gjort det til bærebjelken i sin industrielle strategi, med lovende partnerskap med Sør-Korea innen pansrede kjøretøy og kampfly, med USA innen artilleri, langdistanse og helikoptre, og Great Storbritannia innen luftvernsystemer, og alltid det europeiske markedet i perspektiv.

På den annen side har Frankrike aldri brukt en slik tilnærming. Tradisjonelt, hvis det skjer (sjelden) at Paris aksepterer viss import av ikke-europeisk militært utstyr, som tilfellet er med E-2D Hawkeye fra den franske marinen, favoriserer landet strengt tatt to strategier: nasjonal produksjon og produksjon i europeisk partnerskap.

Til og med direkte anskaffelser fra visse europeiske naboer er sjeldne for de franske hærene, bortsett fra visse kontrakter som er like symbolske som de er skarpt kritisert, slik tilfellet er i dag for tyske HK416 automatgevær for å erstatte den aldrende Famas.

Faktisk er den franske tilnærmingen ikke blottet for interesser, langt ifra. Ved å bevare så mye som mulig, noen ganger til og med utenfor visse stormakter som USA og Kina, den nasjonale dimensjonen til utstyret som brukes av de franske hærene, opprettholder Frankrike samtidig nesten fullstendig autonomi for bruk og beslutninger samt stor kontroll over sin logistikk. og vedlikeholdskjeder.

I tillegg er den budsjettmessige avkastningen for offentlige finanser fra investeringer for å utstyre hærene optimal, sannsynligvis en av de beste i verden på grunn av den svært lave eksponeringen av franske forsvarsprodusenter for import, samt satsene på sosiale og skattemessige avgifter. veldig høyt i landet.

Rheinmetall og Lockheed Martin tilbyr GMARS for det europeiske markedet 02 Defense Industrial Fabric BITD | Tyskland | Forsvarsanalyse
Rheinmetall og Lockheed-Martin vil sammen utvikle en tung versjon av HIMARS-systemet som er i stand til å implementere flere raketter enn standardmodellen

Til slutt kontrollerer Frankrike oftest fullt ut sin forsyning av eksport av forsvarsutstyr, og drar igjen nesten helt nytte av skatteinntektene og sosiale inntekter knyttet til den samme eksporten, noe som i stor grad bidrar til bærekraften til forsvarsinnsatsen.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Defense industristoff BITD | Tyskland | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler