VMAX, Aquila... Når det gjelder hypersoniske våpen, utvikler Frankrike samtidig lansen og skjoldet

For bare noen få år siden forble departementet for de væpnede styrker og den franske generalstaben forvirret over realiteten til de hypersoniske våpnene nylig presentert av Russland (Kinzhal, Tzirkon, Avangard) og Kina (DF17).

Imidlertid forble mange spørsmål uten et klart svar, for eksempel måten disse våpnene ville bli styrt på, eller den reelle effektiviteten til fremdriftssystemene som ble brukt.

Fra 2019 utviklet denne posisjonen seg raskt, både gjennom demonstrasjoner, spesielt observert av satellitter, av denne virkeligheten, men også gjennom fremskritt oppnådd på dette området av spesielt USA, til det punktet at nå, de regnes som en av de teknologiske pilarene bestemme i balansen mellom styrker og nasjoner i flere tiår fremover.

De forskjellige franske offensive hypersoniske våpenprogrammene: lansen

Slik lanserte Forsvarsdepartementet i 2019, som en del av den nye militærprogrammeringsloven, VMAX-programmet, en hypersonisk glider demonstrator designen ble tildelt ONERA og Ariane Espace, med sikte på å gjennomføre en første flytur i 2021, mens andre programmer skal kunne stole på de teknologiske prestasjonene som er utviklet.

ASMPA RAfale
ASN4G-programmet skal gjøre det mulig å erstatte ASMPA supersoniske kjernefysiske missil om bord i fremtiden Rafale F5

ASN4G og FMC/FMAN kryssermissiler

Dette er tilfellet med det nye 4. generasjons Air-Ground Nuclear Missile, eller ASN4G, som må erstatte ASMPA supersoniske missil som for tiden er i bruk ombord på det nye Rafale F5 i midten av det kommende tiåret.

Men det er også det av det fransk-britiske programmet Future Cruise Missile / Future Anti-Ship Missile, bør utvikle seg i hypersoniske hastigheter, selv om i tilfellet med FMC / FMAN, temaet forblir diskutert mellom Paris, London og nå Roma, angående bruk av hypersoniske evner eller stealth for å øke effektiviteten til våpenet.

Husk at et våpen regnes som hypersonisk når det når eller overskrider en hastighet større enn Mach 5, men også at det har betydelige manøvreringsevner ved disse hastighetene.

Dette er grunnen til at det russiske Kinzhal luftbårne missilet, presentert siden 2018 som et hypersonisk våpen, men også det kinesiske DF21D / YJ21 antiskipsmissilet er ikke hypersoniske våpen, selv om de faktisk når hastigheter over Mach 5, på grunn av det faktum at de ikke har betydelige manøvreringsevner tilstrekkelig til å unngå anti-ballistiske avskjærere.

Scramjet og hypersonisk glider skal overstige Mach 5

I dag er det to typer teknologier for å designe et potensielt hypersonisk missil. Den første er Scramjet, eller superramjet, et aerobt drivmiddel (som bruker atmosfærisk luft som oksidasjonsmiddel i motsetning til en rakettmotor som samtidig bærer drivstoff og oksidasjonsmiddel), som er i stand til å bremse og kjøle ned luftstrømmer for å stabilisere forbrenningen for å skape den skyvekraften som er nødvendig for å oppnå disse hastighetene.

Dette er spesielt teknologien som brukes av det russiske 3M22 Tzirkon hypersoniske kryssermissilet mot skip, som, i motsetning til Kinzhal, ser ut til å krysse av for alle boksene i definisjonen av et hypersonisk våpen.

3M22 Tzirkon hypersoniske våpen
Det hypersoniske antiskipsmissilet 3M22 Tzirkon bruker en scramjet for å oppnå og opprettholde hastigheter over Mach 5. Missilets styresystem er fortsatt et mysterium.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Hypersoniske våpen og missiler | Forsvarsanalyse | Strategiske våpen

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

4 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler