Den amerikanske marinen har et problem: Kina utvikler også en robotflåte for å øke massen

Den amerikanske marinen er klar over den bemerkelsesverdige effektiviteten til kraftoppbyggingsplanen brukt av marinestyrkene til People's Liberation Army, så vel som av den kinesiske marineindustrien, og har i flere år utviklet en strategi basert på en imponerende robot. flåten for å lukke det stadig større gapet når det gjelder masse og kapasiteter med den kinesiske marinen.

Ifølge Pentagon vil denne tilnærmingen, selv om den er teknologisk kompleks, gjøre det mulig å konstituere en flåte på rundt 150 robotskip eller ubåter innen 2045, noe som gjør det mulig å bringe den planlagte størrelsen på den amerikanske marinen til 450 bygninger innen denne datoen, og dermed kontrollere økningen av kinesisk styrke i dette området.

Imidlertid, og som vi allerede har gjentatt, lider denne strategien av en betydelig svakhet, fordi den antar at Beijing på sin side ikke utvikler en speilvendt robotflåte, for å nøytralisere den håpede fordelen til Pentagon.

Det er imidlertid nøyaktig banen fulgt av den kinesiske marinen, som i flere år har økt teknologiske fremskritt innen robotskip og ubåter, inkludert svært åpenlyst inspirert av amerikanske tilnærminger.

En kinesisk militær robotflåte ville i stor grad vanskeliggjøre den amerikanske marinens planer
Selv om den er redusert, har JARI en EASA flat-face radar og en skrog sonar, samt en kraftig bevæpning bestående av en 30 mm kanon, åtte kortdistanse luftvern- eller anti-skip missiler i silo og to torpedorør.

Dette er spesielt tilfelleen 45 m og 200 tonns marinedemonstrator lansert i 2019 og åpenbart svært nær den amerikanske marinens eksperimentelle robotiske havfartøy SeaHunter, som i fjor gjennomførte en første kampanje med tester og forsøk ansett som tilfredsstillende av den kinesiske generalstaben, men mindre i sin offisielle kommunikasjon.

Andre modeller er testet, bl.a JARI presentert i 2019, et mye mer kompakt fartøy på 15 meter til kun 20 tonn, beregnet på å gi kystbeskyttelse og havne- og kystinfrastruktur.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Naval Drones | Automatisering | Militær marinekonstruksjon

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler