Pentagon kunngjør et nytt avbrudd i F-35-leveransene de neste månedene

- Annonse -

Stilt overfor vanskelighetene som LM møtte rundt TR-3-oppdateringen, kunngjorde Pentagon den fremtidige suspensjonen av F-35-leveranser i løpet av de kommende månedene, med en mulig forlengelse til 2024.

Hvis Lockheed-Martins samlebånd for de 3 versjonene av F-35 jagerfly aldri har sluttet å produsere, og i dag produserer ni nye fly hver måned, har Pentagon allerede ved flere anledninger suspendert leveringen av disse enhetene på grunn av overholdelsesproblemer eller å gi tid til å fullføre visse undersøkelser.

Så i desember i fjor, leveringen av amerikanske jagerfly ble avbrutt i nesten 3 måneder, etter at en US Marines Corps F-35B fikk en motorfeil under en vertikal landingsprosedyre, klarte piloten heldigvis å kaste ut før sammenstøtet.

- Annonse -

Noen måneder tidligere, i september 2022, var leveringen også suspendert i flere uker etter at Defence Contract Management Agency fremhevet at turbinen til enheten brukte elementer konstruert med en legering importert fra Kina.

I 2018 ble leveringen også avbrutt i to måneder, denne gangen foren uenighet mellom Pentagon og Lockheed-Martin angående ansvar for korrosjonsproblemene observert på enkelte fly, og derfor betalingen av de 120 millioner dollar i reparasjons- og modifikasjonskostnader som kreves for å løse problemet.

F 35B crash e1688051454231 BITD Defense Industrial Fabric | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
I desember i fjor krasjet en US Marines Corps F-35B under en vertikal landingsprosedyre etter et tap av kraft som førte til at leveransene av flyet ble suspendert i 3 måneder

Slik vil det også være i ukene som kommer, men denne gangen for en stafett som i stor grad vil overgå avbruddene fra noen tidligere uker. Faktisk har The Pentagon informert LM om at det ville slutte å ta leveringen av de nye F-35-ene i løpet av de kommende ukene, så lenge den første kampevnen til den nye TR-3-versjonen, som vil begynne å bli levert i august, ikke er validert.

- Annonse -

Ifølge LM vil imidlertid denne valideringen først finne sted på slutten av året, mer presist i desember, noe som resulterer i et leveringsavbrudd på mer enn 4 måneder, og forplikter flyprodusenten til å lagre opptil 45 fly i ventetiden for grønt lys fra Pentagon.


LOGO meta forsvar 70 Industriell stoff Defense BITD | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler