Den europeiske union setter opp et kraftig verktøy for anskaffelse av europeisk forsvarsutstyr … eller nesten

Dette er forvirrende. Faktisk har Rådet for Den europeiske union og Europaparlamentet kommet til enighet om implementering av et verktøy som bør øke europeisk preferanse betraktelig ved anskaffelse av forsvarsutstyr av medlemslandene, samtidig som standardiseringen av hærene forbedres, et langvarig mål for EU.

Konkret vil det nye systemet tillate delvis tilbakebetaling av kostnadene ved anskaffelse av forsvarsutstyr av medlemslandenes hærer, forutsatt at disse anskaffelsene respekterer et visst antall regler.

For det første er det viktig at utstyret som anskaffes er anskaffet av minst 3 medlemsland eller assosierte land (Island, Lichtenstein og Norge), gjennom en europeisk offentlig anskaffelsesprosedyre. På den annen side, og forutsigbart, må det anskaffede forsvarsutstyret produseres i Europa, av europeiske selskaper.

Overholdelse av disse vilkårene bør tillate kjøpere å få refundert opptil 15 % av ordrebeløpet per deltakende stat for å kontrollere eventuelle misbruk som kan oppstå, med fantomdeltakelser til støtte for en alliert stat.

Den europeiske union støtter anskaffelse av europeisk forsvarsutstyr

Teksten må fortsatt godkjennes av alle medlemsland for å tre i kraft, men den er ved første øyekast et kraftig verktøy som kan gjøre det mulig å styrke europeisk preferanse i hæroppkjøpsprogrammer, og derfor å styrke den europeiske forsvarsteknologibasen ( BITD).

Dessverre, som ofte er tilfellet, er djevelen i detaljene, og spesielt definisjonen av hva som kan kvalifiseres som utstyr produsert i Europa, og derfor berettiget til den økonomiske bistanden som tilbys.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarets finansieringsløsninger | Europa | Våpeneksport

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler