Taiwan vil ikke være i stand til å motstå et kinesisk angrep i mer enn 90 dager uten USAs innblanding, ifølge RAND

Et mulig kinesisk angrep på Taiwan har vært gjenstand for en rekke studier og simuleringer de siste årene, selv i den amerikanske kongressen. Det gjaldt imidlertid systematisk å studere problemstillingene vedren amerikansk intervensjon i et slikt tilfelle, for å fremheve midlene som er nødvendige for å oppnå seier mot People's Liberation Army, men også for å vurdere kostnadene i form av menn og materialer.

Le Den amerikanske tenketanken Rand påtok seg å studere dette scenariet under en annen hypotese, åpenbart inspirert av holdningen fulgt av USA og europeerne som svar på russisk aggresjon mot Ukraina.

Faktisk grep ingen av NATOs medlemsland, mer enn andre, militært inn for å beskytte ukrainerne mot det russiske angrepet, og begrenset seg til å støtte, om enn økende, når det gjelder bevæpning. , opplæring, etterretning og mottak av flyktninger, samt økonomiske og politiske sanksjoner mot Moskva.

For Rand var det derfor nyttig å studere en mulig kinesisk-taiwanesisk konflikt i henhold til denne hypotesen, for å bestemme betingelsene som er nødvendige for at de taiwanske hærene, i likhet med deres ukrainske kolleger, eventuelt kan inneholde kinesisk væpnet aggresjon.

Intervensjonen fra amerikanske styrker er avgjørende for å begrense et kinesisk angrep på øya, ifølge RAND
Intervensjonen fra amerikanske styrker er avgjørende for å håpe på et kinesisk angrep mot øya, ifølge RAND

Konklusjonene i denne rapporten er imidlertid langt fra optimistiske. Faktisk, ifølge tenketanken, kunne Taiwan ikke motstå et kinesisk angrep i mer enn 90 dager, i beste fall, selv om landets hærer var bedre utstyrt og bedre trent.

Faktisk, uten ekte amerikansk militær intervensjon, ville Taiwan nødvendigvis og relativt raskt falle i hendene på Beijing, noe som sannsynligvis vil overbevise kinesiske myndigheter om å gripe inn ved den minste indikasjon på svakhet i USAs vilje til å beskytte sin allierte.

For å komme til denne konklusjonen studerte forfatterne av rapporten taiwanesisk motstandskraft på mange områder, langt utenfor militæret og landets væpnede styrker, spesielt i sosiale og politiske aspekter.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Militære allianser | Amfibisk angrep

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler