Royal Air Force ville vurdere å anskaffe det israelske Rampage-missilet for å erstatte Storm Shadows som ble avgitt til Ukraina

I løpet av de siste ukene, og formaliseringen fra London av leveringen av langdistanse Storm Shadow-ammunisjon til Ukraina, MBDAs fransk-britiske kryssermissil viser eksepsjonelle kvaliteter, spesielt for å komme seg fra DCA og motstå den intense jammingen implementert av de russiske styrkene.

Som vi nevnte tidligere, er sendingen av disse missilene, avgjørende for de ukrainske luftstyrkene for å angripe motstanderens logistikksteder, kommandoposter og viktige transportinfrastrukturer, på bekostning av Royal Air Forces allerede reduserte lagre. , og luft- og romfart. Force after France ble også med på initiativet.

Det er derfor ikke overraskende at RAF søker å anskaffe nye missiler av denne typen for å opprettholde et minimumsoperativt lager, mens leveransen av disse missilene til Kiev ikke er ment å redusere i de kommende månedene, selv om det bare vil bli en midlertidig kapasitet i påvente av igangsetting i 2028 av Future FMC Cruise Missile utviklet i fellesskap av Storbritannia, Frankrike og Italia.

Tatt i betraktning de utmerkede operasjonelle resultatene av Storm Shadow mot russisk luftvernforsvar, og dens fransk-britiske DNA, førte alt til å tro at Royal Air Force ville henvende seg til MBDA for å anskaffe nye missiler av samme type. Stor feil, i hvert fall iflg en artikkel fra UAE-nettstedet thenationalnews.com.

MdCN Ubåt e1687526462489 Kryssermissiler | Jagerfly | Russisk-ukrainsk konflikt
Enhetsprisen på €3 millioner som ble lagt frem for Scalp/Storm Shadow tilsvarer faktisk anskaffelsesprisen per enhet på 150 MdCN, inkludert 50 med endring av miljøer, bestilt av den franske marinen.

I følge artikkelen publisert 30. juni, vil RAF virkelig vende seg til det israelske Rampage aeroballistiske missilet som ble tatt i bruk i 2018 og utviklet av IAI, i stedet for Storm Shadow, på hovedsakelig økonomiske kriterier, og det europeiske missilet ble ansett som for dyrt. med en enhetspris på 3 millioner dollar. RAF ville ha sendt offiserer og et teknisk team til Israel for å evaluere missilet og måten det kunne integreres i Typhoon.

Siden den ble publisert har artikkelen blitt mye omtalt av spesialpressen. Mange av påstandene er imidlertid svært overraskende, for ikke å si ærlig talt tvilsomme.

Dermed ble prisen på Storm Shadow annonsert til 3 millioner dollar, tilsvarer anskaffelsesprisen for MdCN-missilene som utstyrer fregattene og ubåtene til den franske marinen, ikke prisen på Scalp / Storm Shadow. det er sant at mange verdier så fantasifulle som dårlige kilder har blitt spredt gjennom årene angående prisen på dette missilet.

Referanseverdiene, som gjelder kostnadene for anskaffelse av enheter for Storm Shadow, er fastsatt rundt € 900.000 900 avhengig av om det gjelder anskaffelsen av 500 enheter av Royal Air Force, eller de XNUMX enhetene for Army. of the French Air and Naval Aeronautics , ifølge data publisert i 2011 av det britiske parlamentet.

rampage 825x510 2 Cruisemissiler | Jagerfly | Russisk-ukrainsk konflikt
Med en rekkevidde på 300 km er Rampage et aeroballistisk missil som er 4m7 langt og veier 570 kg

Faktisk er det svært vanskelig å tro at enhetsprisen på missilet har tredoblet seg på 3 år, selv med tanke på at det ikke lenger masseproduseres av MBDA som under de første franske og britiske bestillingene.

For det andre bør det huskes at ingenting til nå tyder på at krigen i Ukraina vil ta slutt på kort sikt. Under disse forholdene er det ingen tvil om at europeerne vil måtte fortsette å støtte Kiev ved å gi den effektive våpensystemer for å inneholde en russisk trussel som langt fra kollapser, tvert imot ser ut til å styrke seg.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Cruisemissiler | Jagerfly | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler