Sør-Koreas K9 Thunder selvgående pistol sikter mot en rekkevidde på over 100 km innen få år

Med mer enn 2400 enheter levert og bestilt, hvorav halvparten ble eksportert til 8 væpnede styrker rundt om i verden, er K9 Thunder selvgående pistol fra sørkoreanske Hanwha utvilsomt en av de store suksessene de siste 30 årene innen tunge belte pansrede kjøretøy som selvgående artilleri.

Godt beskyttet, utstyrt med et automatisk lastende artillerisystem og et 155 mm og 52 kaliber rør som gir den en rekkevidde på 40 km med konvensjonelle granater og 50 km med drevne granater, og mobil takket være dens 1000% turbodieselmotor på 47 hk på 21 tonn som gir den et kraft-vektforhold på 9 hk per tonn, har KXNUMX Thunder virkelig noe å forføre.

Egenskapene er desto mer attraktive ettersom den er økonomisk med en enhetspris på rundt 11 millioner dollar og et utviklet driftsmiljø inkludert et pansret ammunisjonsbærer med automatisert overføring K10 basert på den samme plattformen I dag er faktisk K9A1 Thunder utvilsomt et av de beste underpansrede artillerisystemene i bruk.

For noen dager siden kunngjorde sørkoreanske myndigheter finansieringen av en utvikling, K9A2, for å forbedre automatiseringen av systemet, og utstyre det med moderniserte kommunikasjons- og ballistiske pekesystemer, for å øke presisjonen, hastigheten på innsetting og utgang fra batteri, samt brannhastighet, samtidig som interoperabiliteten med omkringliggende styrker og systemer forbedres.

For dette vil Seoul investere 2,36 billioner vunnet, eller 1,81 milliarder dollar, med målet om å ha K9A2 operativ innen 2027. Men historien om Thunder vil ikke ende der. De sørkoreanske hærene og Hanwha Defense jobber faktisk med A3-versjonen av systemet som skal settes i drift ved begynnelsen av det neste tiåret, og som lover svært betydelige fremskritt når det gjelder kapasiteter.

Faktisk, i likhet med US Army's Extended Range Cannon Artillery, eller ERCA, program, bør K9A3 være utstyrt med et 58 kaliber rør, eller 58 ganger diameteren til ammunisjonen (155 mm) derfor 9 meter, mot 52 kaliber for K9A1/2 (8,06 meter).


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Artilleri | Bygging av pansrede kjøretøy | Sør-Korea

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler