Hvorfor skal Tyskland bruke 4 milliarder euro for ingenting på Israels Arrow 3 anti-missilsystem?

I mars 2022 avslørte det tyske nettstedet Bild at landets myndigheter var interessert i det israelske IAIs antiballistiske missilsystem Arrow 3, som en del av den raske forsterkningen av defensive evner muliggjort av Zeitenwende, en eksepsjonell konvolutt på €100 milliarder dedikert til å styrke Bundeswehr mot Ukrainas start, kunngjort 27. februar 2022 mot den russiske starten.

Noen måneder senere, i slutten av august, presenterte den tyske kansleren Olaf Scholz, i anledning talen holdt i Praha, det europeiske Skyshield-initiativet, som samler 14 europeiske nasjoner, og har som mål å skape et felles luftvern- og antimissilforsvar basert på 3 våpensystemer: den tyske Iris-T SLM, den amerikanske Patriot PAC-3 og den israelske Arrow 3.

Forhandlinger med det israelske IAI, men også amerikanske Boeing, som bidro betydelig til utformingen av Arrow 3, har blitt utført med flyvende trommer siden, Berlin etter å ha avslørt i midten av juni 2023 den neste betalingen av et forskudd på €560m på €4.3bn € som vil koste anskaffelsen av dette systemet, presentert som det ultimate anti-missilskjoldet som er i stand til å beskytte Tyskland mot den russiske trusselen, men også medlemmene av European Skyshield.

Arrow 3-systemet ble designet for å inneholde trusselen fra iranske MRBM-er som Shahab-3 avbildet her, eller Ghadr-110.
Arrow 3-systemet ble designet for å inneholde trusselen fra iranske MRBM-er som Shahab-3 avbildet her, eller Ghadr-110.

Ytelsene og egenskapene til antimissilsystemet Arrow 3

Utformet for å svare på trusselen fra iranske mellomdistanse og mellomdistanse ballistiske missiler, er det israelske systemet i stand til å avskjære ballistiske banevektorer i det ekso-atmosfæriske domenet, dvs. over 100 km høyde.

En spesialist for å motvirke iranske MRBM- og IRBM-missiler

Dens evner er faktisk perfekt tilpasset til å håndtere de iranske mellomdistanse ballistiske missilene MRBM (Medium Range Ballistic Missile) Ghadr-110 med en rekkevidde på 2000 km med en apogee på 150 km, samt å inneholde, i synkende fase , mellomdistanse Shahab-5-missilene IRBM (Intermediate Range Ballistic Missile) med en annonsert rekkevidde på 4000 km med en apogee på 400 km.

Men Russland har ikke noe ballistisk system av denne typen til dags dato. Faktisk, begrenset som USA av INF-traktaten som forbød design og implementering av missiler med en rekkevidde på 500 til 5.500 km, har russiske styrker for øyeblikket bare systemer plassert i disse to endene.

Men ubrukelig mot russiske SRBM- og ICBM-missiler

Dette er på den ene siden interkontinentale ballistiske missiler ICBM (inter-kontinentale ballistiske missiler) som Yars eller Sarmat, og SLBM-missiler (Sea Launched Ballistic Missile) skutt opp fra ubåter som Bulava, som alle har en rekkevidde større enn 10.000 3 km og en bane umulig å inneholde av Arrow XNUMX, og på den andre kortdistanse SRBM (Short-Range ballistic Missile) Iskander M-missiler og dens luftbårne versjon Kinzhal.

Iskander-M
Iskander-M-systemet har en rekkevidde på 500 km og en semi-ballistisk bane som gjør at det kan utvikle seg i en høyde mellom 50 og 60 km for lavt for Arrow 3

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Militær planlegging og planer | Tyskland | Forsvarsanalyse

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler