Britiske forskere demonstrerer effektiviteten av investeringer i forsvarsindustrien

Når det gjelder forsvarsinvesteringer, og mer spesielt anskaffelse av militært utstyr, er det vanlig å se statlige investeringer på dette området motarbeidet i offentlig diskurs i forhold til dagens behov på andre områder, som oftest utdanning, helse eller bekjempelse av fattigdom .

Faktisk oppfattes industrielle forsvarsinvesteringer noen ganger som en mangel på disse andre områdene, desto mer presserende som de har en umiddelbar dimensjon i en stor del av opinionen, mens forsvarsspørsmål nå ofte er svært langt unna sistnevntes bekymringer.

Siden 2017 har arbeidet utført i Frankrike rundt Socle Défense-programmet og den økonomiske tilnærmingen " Forsvar med positiv verdivurdering", forsøker å gi et annet synspunkt, spesielt på nivået av politiske beslutningstakere, ved å sette i perspektiv, i et land som Frankrike, statlige utgifter innen forsvarsindustrien og den økonomiske avkastningen de genererer, mer spesielt for statsbudsjettet, ved å evaluere skatte- og sosialinntektene som følger av disse investeringene og faktisk avlaster denne investeringen.

Dessverre, selv om emnet interesserte flere representanter som er følsomme for forsvarsspørsmål, har denne tilnærmingen strengt tatt ikke ført til en doktrinendring på dette området i Frankrike, til tross for at det er det best plasserte landet i Europa med sin globale forsvarsindustri utsatt for import og flytting, og kraftig eksport.

Tempest Bae System GCAP e1679568478376 Industrial Fabric Defense BITD | Underleverandørkjede for forsvarsindustri | Flash-forsvar
Siden lanseringen i 2018 har British Global Combat Air Program eller GCAP vært gjenstand for en konstant og metodisk økonomisk og industriell studie fra BAe og det britiske forsvarsdepartementet

Mais en rapport publisert av britiske forskere fra University of Oxford, kan kanskje få de samme beslutningstakerne til å ta mer hensyn til denne tilnærmingen. Faktisk har akademikere utført en uttømmende studie av innvirkningen på den britiske økonomien til selskapet BAe Systems, det største luftfarts- og forsvarsselskapet i landet i hjertet av det nye GCAP-programmet, og mer spesielt av investeringene til den britiske staten innen militær luftfart rundt Eurofighter- og Tempest-programmene.

Faktisk, utover et opprør av tall rundt investeringene som er gjort, jobbene som er opprettet eller innsatsen støttet av selskapet når det gjelder opplæring, gjør visse nøkkelverdier det mulig å konsolidere resonnementet som demonstrasjonen av budsjettavkastningen French er basert på .

Dermed anslår forskere at BAes industrielle og økonomiske aktivitet støtter 132.000 årsverk i Storbritannia hvert år, mens selskapet selv kun har 49.000 ansatte.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Tissu industriel Défense BITD | Chaine de sous-traitance industrielle défense | Flash Défense

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler