Mer strukturert og mindre begrenset, GCAP-programmet (Storbritannia, Italia og Japan) er foran FCAS

Opprinnelig presentert som et raskt sammensatt svar på kunngjøringen av det (daværende) fransk-tyske FCAS 6. generasjons kampflyprogram, GCAP-programmet for Global Combat Air Platform, som samler Storbritannia, Italia og Japan ser ut til å ta ledelsen sammenlignet med sin europeiske konkurrent.

Da han snakket med spesialistpressen på nettstedet til den britiske flyprodusenten BAe i Warton, var dens direktør for systemer for Future Air Combat System, Herman Claesen, mer enn sikker på fremtiden til programmet som hadde som mål å bli den første 6. generasjons kampfly, lavt observerbare, supersoniske og piloterte, for å gå i tjeneste, utenfor den amerikanske NGAD.

dermed, Herman Claesen mener nå at målet om å ta GCAP i bruk i 2035 er fullt oppnåelig, mens programdemonstratoren skal gå på lufta «innen 5 år», det vil si i 2028, eller før.

For BAe og dets partnere viser denne svært ambisiøse planen seg å være i samsvar med den kommersielle strategien rundt programmet, og spesielt de store eksportambisjonene som flyprodusenten har som mål å ikke lenger spille andrefiolin bak Dassault aviation på den internasjonale scenen, som tilfellet var med Typhoon mot Rafale og Tornado vis-à-vis Mirage 2000.

F35B og Typhoon RAF e1688652132159 Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
GCAP-programmet vil måtte ta over fra Typhoon innen RAF og det italienske flyvåpenet, samt det japanske F2. Disse 3 styrkene opererer også en stor flåte av F-35 A og B stealth jagerbombefly.

Under dette pressemøtet tok han dessuten flere ganger opp den latente konkurransen med FCAS-programmet, og plasserte ansvaret for feilene hans delvis på manglende erfaring fra luftfartsindustrien.Fransk i samarbeidsprogrammer, i motsetning til Storbritannia som har samlet mange i dette området med Tornado, den Typhoon og Jaguaren før dem.

Fremfor alt ser det ut til at BAe bruker kalenderen som et strategisk våpen for å etablere seg på det internasjonale markedet og gjenvinne markedsandeler tapt de siste tiårene gjennom tidligere samarbeidsprogrammer.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler