Overfor Kina kan Pentagon nå bare satse på teknologi og mobilisering av sine allierte

Utklasset av kinesisk industriell kapasitet, vet Pentagon nå at det bare kan stole på en mulig teknologisk fordel, men fremfor alt på støtte fra sine allierte for å oppfylle den kinesisk-russiske definisjonen.

Hvert år lanserer den kinesiske marineindustrien rundt ti destroyere og fregatter, 8 Type 052DL 7500-tonns luftverndestroyere og 2 nye Type 054B antiubåtfregatter for år 2023. Samtidig vil delstatene bare lansere to Arleigh Burke destroyere samme år, USS Lenah Sutcliffe Higbee (DDG-123) av typen Flight IIa, og USS Jack H. Lucas (DDG-125), den første enheten i den nye Flight III-versjonen.

I dag, på grunn av sin anterioritet med 84 destroyere og kryssere, samt 11 hangarskip, 48 atomangrepsubåter og 30 store landingsskip, beholder den amerikanske marinen den numeriske overtaket over den kinesiske flåten. , som bare stilte med 45 moderne destroyere. , 32 ASM Type 054A fregatter, 3 hangarskip når Fujian var i tjeneste, 50 angrepsubåter, inkludert bare 6 Sang-klasse SSNer, og bare elleve store skip amfibier.

Imidlertid vil Kinas industrielle bane gjøre det mulig innen 2030 å forbigå den amerikanske marinen innen store kampflateenheter, med rundt hundre Type 055 og Type 052D/L destroyere, og rundt seksti ASM Type 054A/B fregatter, mot 80 Arleigh Burke og mellom 8 og 10 Constellation klasse fregatter på amerikansk side, vippepunktet er mellom 2026 og 2027.

Burke FlightIII e1630588260662 Militær planlegging og planer | Militære allianser | Forsvarsanalyse
Amerikanske verft produserer i dag bare en femtedel av kinesisk produksjon når det gjelder store stridsflateenheter (Destroyers og fregatter). Mellom 2026 og 2027 vil den kinesiske marinen være flere enn den amerikanske marinen i dette området.

Hvis den amerikanske marinen alltid vil ha overtaket innen hangarskip (11 mot 5), store amfibiske enheter (30 mot 16 til 18), og spesielt i ubåter, med mer enn 50 - amerikanske atomdrevne angrepsseilere mot 8 til 10 kinesere, men støttet av rundt femti konvensjonelt drevne nedsenkbare fartøyer.

På den annen side, når den først ble brakt tilbake til stillehavsteatret alene, er maktbalansen veldig annerledes, siden den konsentrerer nesten hele den kinesiske flåten, for 50 til 60 % av den amerikanske flåten som også må markere sin tilstedeværelse i Atlanterhavet. , i Middelhavet eller i Persiabukta og i Det indiske hav.

Denne ugunstige dynamikken utnyttes nå i stor grad av Beijing, som har mangedoblet sine demonstrasjoner av marinestyrke de siste månedene, for eksempel ved å krysse medianlinjen til Taiwanstredet på nesten daglig basis, for å bruke opp midlene og årvåkenheten til Taiwanske styrker, men også ved å komme for å utfordre amerikanske og allierte skip og fly som ikke respekterer de facto kinesiske maritime og territorielle anneksjoner i Kinahavet eller rundt Taiwan.

Som sådan, hvis uttalelsen i 2021 av admiral Davidson, daværende sjef for amerikanske styrker i Indo-Stillehavet, at Det var sannsynlig at Kina ville overta Taiwan innen 2027, hadde da skapt oppsikt og reist mange spørsmål, denne fristen deles nå av et økende antall spesialister i faget, på grunnlag av skiftet i maktbalansen på den ene siden, og de politiske og økonomiske begrensningene rundt president Xi Jinpings mandat på den andre.

Pentagon er klar over konsekvensene som en slik ubalanse av krefter uunngåelig vil ha, spesielt med hensyn til Taiwan, har Pentagon jobbet i flere år nå for å finne andre måter å prøve å balansere denne maktbalansen på nytt, og dermed bevare status quo.

Type 039C Yuan cover e1630398997517 Militær planlegging og planer | Militære allianser | Forsvarsanalyse
Den kinesiske marinen stiller med like mange ubåter som den amerikanske marinen, men denne flåten består i dag for det meste av konvensjonelt drevne skip som Type 039. Men forutsatt en rent defensiv holdning bak de første gardinøyene i Kinahavet, ville disse bygningene vise seg å være formidable motstandere mot de amerikanske SSN-ene, spesielt siden PLA stiller med en stor flotilje av ASM Type 056A-korvetter for å støtte dem.

Imidlertid er det få muligheter for amerikanske strateger, som vet at de ikke kan stole på en massiv økning i budsjetter, på den ene siden, og som på den andre er klar over grensene som amerikanske industrielle kapasiteter møter. spesielt innen marinefeltet.

Faktisk kommer det ikke som noen stor overraskelse at Pentagon nå er forpliktet til å øke sin teknologiske fremgang over Kina så raskt som mulig, ikke bare ved å multiplisere investeringer og programmer i denne retningen, men også ved å akselerere servicen til dette innovative utstyret og egenskapene. , ofte knyttet til den nye Joint All-Domain Command and Control, eller JADCC, doktrinen.

JADCC-doktrinen, som er sentral for den globale transformasjonen av de amerikanske styrkene, er nettopp ment å konvertere de amerikanske styrkenes overlegne evner når det gjelder teknologi, kommunikasjon og trening av styrker, til operative fordeler som er tilstrekkelig merkbare til å gjenopprette maktbalansen i deres favør. .. og derfor vise seg å være tilstrekkelig avskrekkende til at Beijing ikke kan foreta offensive handlinger mot Taiwan.

I de senere år har derfor visse gjennombruddsprogrammer innen hypersoniske våpen, regisserte energivåpen eller droner, så vel som andre spesielt demonstrative programmer, slik som de to neste generasjons Air Dominance-programmene til det amerikanske luftvåpenet skal erstatte F-22-ene , og den amerikanske marinen for å erstatte F/A-18 E/F Super Hornets, ble utført med seriøsitet, realisme og hurtighet av de amerikanske hærene, i motsetning til hvor mange programmer som ble utført på en ofte katastrofal måte på 2000-tallet og 2010-tallet.

Det andre alternativet implementert av USA er basert på styrking av politiske, men fremfor alt militære, bånd med sine tradisjonelle allierte i dette operasjonsområdet, som Australia, New Zealand, Japan, Sør-Korea, Singapore eller Filippinene, som samt store anstrengelser for å prøve å komme nærmere sentrale aktører i det indo-stillehavsteater som India, Indonesia, Malaysia eller Thailand, som har vært gjenstand for all oppmerksomhet både utenriksdepartementet og Pentagon i flere år.

Pentagon kan nå bare satse på teknologi og mobilisering av sine allierte
Møte mellom Lloyd Austin og Lee Jong-Sup, 31. januar 2023 -Copyright Jeon Heon-Kyun / AFP

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Planification et plans militaires | Alliances militaires | Analyses Défense

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler