I likhet med Safran kunne Dassault bli med i utviklingen av det nye indiske jagerflyet TEDBF ombord

Siden gårsdagens kunngjøring av godkjenning gitt av Indian Defense Procurement Board (DPB) for New Delhis anskaffelse av 26 Dassault jagerfly om bord Rafale M og 3 ekstra konvensjonelle Scorpene-ubåter, pressen, både i Frankrike og India, multipliserer publikasjoner om dette emnet, og venter åpenbart på formaliseringen, eller i det minste kunngjøringen av disse ordrene som kommer i anledning Narendra Modis besøk i Frankrike for 14. juli.

Men innsatsen for militært og industrielt samarbeid mellom New Delhi og Paris ser ut til å måtte gå langt utover disse spektakulære og mediekunngjøringer.

Derfor, som nevnt i tidligere artikler, tyder alt på at ved siden av oppkjøpet av de 3 ekstra Scorpene, vil Naval Group og den franske marinen BITD aktivt støtte utviklingen av det første indiske atomangreps-ubåtprogrammet, med nøkkelen til betydelige teknologioverføringer for å gjøre disse fartøyene er like effektive som de er diskrete.

En annen hypotese som i økende grad diskuteres, gjelder det mulige fremtidige samarbeidet mellom motorprodusenten Safran i Twin Engine Deck Based Fighter-programmet, eller TEDBF, det fremtidige tomotors jagerflyet ombord som utvikles av DRDO, det indiske forsvarsinnovasjonsbyrået, for å utvikle en ny turbojet som utvikler 12 tonn skyvekraft for et gitt 26-tonns fly.

Shortfin Barracuda pumpjet e1631545960958 Militær planlegging og planer | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Naval Group kunne delta i det indiske SSN-programmet, med betydelige teknologioverføringer på spill

For å settes i drift i 2035, vil TEBDF erstatte MIG-29-ene som for tiden brukes om bord på hangarskipet INS Vikramaditaya, et 45.000 2014-tonns hangarskip anskaffet fra Russland og deretter gjenoppbygd av indiske verft for å settes i drift i XNUMX. Det bør også bevæpnes et mulig tredje hangarskip annonsert for noen måneder siden.

Men Safran er kanskje ikke den eneste franske produsenten som deltar i TEBDF-programmet. Faktisk ifølge det indiske nettstedet idrw.org, med henvisning til samsvarende kilder, ser det ut til at Dassault Aviation også kan støtte den indiske luftfartsindustrien i utviklingen av denne enheten, som hva kan gjøre Naval Group angående det indiske SSN-programmet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Militær planlegging og planer | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler