Møtet mellom franske og tyske ministre for å relansere MGCS-programmet vekker en viss bekymring

Annonsert i september 2017 av Emmanuel Macron og Angela Merkel, skulle Main Ground Combat System eller MGCS-programmet tillate Frankrike og Tyskland i fellesskap å designe etterfølgeren til Leclerc og Leopard 2 forfaller i 2035.

Siden denne kunngjøringen har dette programmet opplevd mange omveltninger, med særlig ankomsten pålagt av Forbundsdagen av Rheinmetall som i betydelig grad destabiliserte de industrielle balansene som opprinnelig ble designet mellom franske Nexter og tyske Krauss-Maffei Wegmann (KMW) samlet i co-KNDS-selskapet siden 2015.

Ankomsten av Rheinmetall, som også utviklet KF-51 mellomgenerasjonstanken Panther som et alternativ til Leopard 2 på kort sikt, og derfor som et alternativ til MGCS på mellomlang og lang sikt, alvorlig handikappet fremdriften i SADS Del 1-studiefasen som ble lansert i 2020, spesielt ved å gjøre krav på visse teknologiske pilarer som opprinnelig ble tilskrevet Nexter, for eksempel innen hovedvåpen og rustning.

Faktisk har MGCS-programmet i flere år navigert mellom begrenset fremgang og faser av ærlig nøling, 4 av de 12 teknologiske pilarene som er identifisert til dags dato, som ennå ikke er strengt overlatt til en spesifikk produsent, slik som samarbeidet som opprinnelig var planlagt.

For å relansere MGCS møttes franske og tyske forsvarsministre i Berlin
Sebastien Lecornu og Boris Pistorius i Berlin for å diskutere MGCS-programmet i juli 2023

Samtidig, etter økningen i spenningen med Russland, forverret siden februar 2022 av intervensjonen fra de russiske hærene i Ukraina, har markedet for tunge stridsvogner utviklet seg betraktelig, med en svært betydelig oppgang i etterspørselen, etter å ha fått KMW til å utvikle en ny versjon av Leopard 2 betegnet A8, allerede valgt av Bundeswehr, Norge og Tsjekkia, og sterkt forventet for Italia og Nederland, bare 2 måneder etter presentasjonen.

Faktisk for tyske produsenter, og mer spesielt for de som driver med produksjon av Leopard 2A8 som KMW, men også MTU og RENK, er det ikke lenger noen interesse i å sikte på en 2035-frist for MGCS-programmet, noe som ville generere svært ineffektiv overlapping mellom de nye versjonene av Leopard 2 og de første versjonene av MGCS, fordelaktig for ingen av dem, og spesielt ikke for tyske industrimenn.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Tyskland | MBT kampvogner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

4 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler