Dassault Aviation og Tata kan komme sammen for å forberede fremtidig fransk-indisk samarbeid

Mens feilen i MRCA-programmet i 2014 i stor grad var knyttet til Dassault Aviations forpliktelse til å samarbeide med den statlige flyprodusenten HAL for produksjon av 96 av de 114 Rafale B/C måtte melde seg inn i det indiske flyvåpenet, beslutningen fra den franske luftfartsgruppen om å henvende seg til den indiske industrigruppen Reliance for å opprette det industrielle joint venture for å utføre offsetene knyttet til anskaffelsen av de 36 flyene bestilt av New Delhi ble i 2016 grovt kritisert av pressen og den indiske opposisjonen, og i kjernen av mistanker om korrupsjon som ble rettet mot den franske flyprodusenten.

Selv om renset for disse anklagene med sterke valgkonnotasjoner i flere år nå forblir Dassaults valg av Reliance som partner for sin indiske industrietablissement et handikap for å sette det i stand til å komme videre.

Mens Emmanuel Macron og Narendra Modi kunngjorde, i anledning sistnevntes besøk i Paris for 14. juli-festlighetene og på sidelinjen aven neste ordre på 26 Rafale M og tre scorpene-ubåter for den indiske marinen, intensiveringen av fransk-indisk samarbeid, spesielt med fremtidig design av et mystisk "luftkampsystem", så det var nødvendig for Dassault å løse dette problemet.

Det vil bli gjort snart, ser det ut til. Faktisk ifølge idrw.orgDassault Aviation, ofte velinformert og fri fra den indiske pressens hyppige utskeielser, ville ha avsluttet joint venture-selskapet med Reliance, og kunne i stedet nærme seg den indiske industrigruppen Tata, for å presentere en mye jevnere overflate for kritikere mulig indisk opposisjon, samtidig som man forhindrer en gjentakelse av HAL-episoden.

DRDO AMCA India | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Air Combat System nevnt av franske og indiske ledere kan forholde seg til AMCA-programmet som skulle gjøre det mulig for det indiske luftforsvaret å erstatte sine Su-30MKI-er i løpet av det neste tiåret.

Dette vil i første omgang innebære å overta den industrielle aktiviteten som i dag er basert i India, som produserer komponenter til Falcon-fly og Rafale i Mihan spesielle økonomiske sone i Nagpur, i delstaten Maharashtra.

Fremfor alt vil dette joint venture-prosjektet som er i ferd med å gjøre det mulig for Dassault å strukturere fremtidig samarbeid, enten det gjelder det fremtidige luftkampsystemet nevnt av de to lederne for noen dager siden, og som kan referere enten til AMCA-programmet til det indiske luftvåpenet, eller til TEDBF i den indiske marinen, men også for å styrke det franske forslaget rundt Rafale F4/F5 angående MMRCA 2-programmet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 India | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler