Ofrer Storbritannia moderniseringen av sine hærer til GCAP- og SSN-AUKUS-programmene?

- Annonse -

I løpet av de siste månedene i Storbritannia har forsvarsdepartementet mangedoblet kunngjøringer som tar sikte på å konsolidere to av sine nåværende utstyrsprogrammer, på den ene sidene Global Combat Air Program arver FCAS å samprodusere med Italia og Japan et sjette generasjons luftkampsystem innen 6, derimot SSN-AUKUS-programmet sammen med USA og Australia, for å designe og produsere den fremtidige atomangrepsubåten eller SSN i ​​henhold til det engelske akronymet, som delvis vil utstyre Royal Australian Navy og vil tillate Royal Navy å erstatte sin Astute klasse SSN fra 2040.

Dette viste besluttsomhet, så vel som det største europeiske forsvarsbudsjettet, men maskerer de enorme vanskelighetene som nesten alle de andre store programmene er under utvikling, og som for det meste er i de mest spente situasjonene når det gjelder tidsplan, budsjett og format.

Dette er i hovedsak det som kommer frem av en vitriolisk rapport bestilt av det britiske parlamentets forsvarskomité. Ledet av parlamentsmedlem Mark François, konservativ representant for Rayleigh og Wickford fylker siden 2011 og leder av underkomiteen som har ansvaret for denne rapporten, maler den et mest bekymringsfullt bilde av tilstanden til hærene i Storbritannia, men også, og fremfor alt om den begredelige forvaltningen av forsvarsindustrielle programmer de siste årene, som har svekket deres nåværende og fremtidige operasjonelle evner alvorlig.

- Annonse -
Storbritannia gjør betydelig politisk og finanspolitisk innsats under SSN-AUKUS-programmet med USA og Australia
Frivilligheten som London viser rundt SSN-Aukus- og GCAP-programmene skjuler de enorme vanskelighetene og mangelen på ledelse for de fleste andre industrielle forsvarsprogrammene som pågår.

Flere eksempler på programmer utført til tross for industriell, kapasitet og budsjettmessig sunn fornuft ble derfor studert av forfatterne av rapporten, spesielt Type 26-fregattene til Royal Navy, den britiske hærens Ajax pansrede kampvogn, og Royal Air Forces E-7 Wedgetail luftovervåkingsfly.

Det siste er spesielt fremhevet av rapporten for å demonstrere den «absolutte galskapen» i gjennomføringen av britiske forsvarsprogrammer de siste årene.

Mens Royal Air Force i utgangspunktet skulle anskaffe 5 fly fra Boeing for 2,1 milliarder pund, gikk det til slutt over til en ordre på bare 3 fly på en utvidet tidsplan for å øke budsjettmessig bærekraft.

- Annonse -

Dessverre, mellom virkningene av inflasjonskrisen og umuligheten for London å trekke seg fra rekkefølgen av de 5 MESA-radarene for å utstyre de første enhetene, utgjør den endelige kostnaden 1,89 milliarder pund, eller 90 % av det opprinnelige beløpet. , for bare 60 % av den forventede kapasiteten, noe som fratar RAF muligheten til å opprettholde permanent luftovervåking utover noen få dager med en så liten flåte.

Denne episoden minner om konsekvensene av lignende voldgiftssaker utført i Frankrike rundt FREMM-fregatterprogrammet, som opprinnelig var ment å la den franske marinen anskaffe 17 fregatter produsert med en hastighet på ett skip hver 7. måned på 10 år for en total konvolutt på €8 milliarder.

Den ble til slutt redusert til en flåte på bare 8 fregatter produsert over 12 år, for en endelig konvolutt på 8 milliarder euro identisk med den forrige, uten å telle de ytterligere 4 milliarder euro som ble investert for å anskaffe 5 lettere, mindre godt bevæpnede FDI-fregatter. men mer moderne, og fremfor alt produsert over 10 år til, avgjørende for å nå formatet til 15 førsteklasses fregatter som kreves av 2017 White Paper.

- Annonse -
RAAF E 7A Wedgetail e1677849398884 Storbritannia | Forsvarsanalyse | Jagerfly
London vil endelig anskaffe 3 E7 Wedgetail for 90 % av prisen på det første tilbudet for 5 enheter...

LOGO meta forsvar 70 Storbritannia | Forsvarsanalyse | Jagerfly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler