I følge Krauss-Maffei-prognoser, Leopard 2 vil ikke komme til å påvirke MGCS-markedet

De siste månedene har mange industrielle og militære ekko fra over Rhinen, ga substans til en mulig motsetning mellom den bemerkede utvinningen av det europeiske stridsvognmarkedet, knyttet til konflikten i Ukraina, og tidsplanen som opprinnelig var planlagt for det fransk-tyske MGCS-programmet. Sistnevnte må erstatte, fra 2035, den kjære franske Leclerc og Leopard 2 tyskere.

Presentasjonen, for noen uker siden, av den nye versjonen Leopard 2A8 av Krauss-Maffei Wegmann-tanken, økte dette trykket på MGCS-programmet. Videre, på mindre enn åtte uker, har den nye tyske tanken klart å tiltrekke seg Bundeswehr, Norge, Tsjekkia og Italia, mens Nederland også ser ut til å være på vei mot et kommende oppkjøp.

Det var faktisk ikke noe overraskende i det faktum at tyske produsenter så med bekymring på den sannsynlige overlappingen av de to tilbudene, noe som potensielt kunne skade det umiddelbare salget av Leopard 2A8, som reduserer det adresserbare markedet til MGCS når det tas i bruk, som gjorde administrerende direktør i industriell RENK, Suzanne Weigand, i april i fjor, som krever et skifte i det fransk-tyske programmet til 2040 eller utover.

Hvis for noen dager siden de franske og tyske ministrene Sébastien Lecornu og Boris Pistorius, opprettholdt den første timeplanen til 2035 etter et møte i Berlin tydet alt inntil da på at for tyske industrimenn forble dette kontraproduktivt, selv om den viktigste interessenten, Krauss-Maffei Wegmann, produserte Leopard 2 og partner i den franske Nexter i KNDS joint venture, forble overraskende diskret på emnet.

Lecornu pistorius e1689072732457 MBT kampvogner | Tyskland | Bygging av pansrede kjøretøy
Sebastien Lecornu og Boris Pistorius i Berlin for å diskutere MGCS-programmet i juli 2023

Årsaken til dette skjønnet kan ha blitt avslørt av nettstedet Stuttgart-Zeitung 15. juli. Den aktuelle artikkelen kunngjør at den har kommet i besittelse av interne KMW-dokumenter vedrørende planlagt produksjon av tanker Leopard 2 innen 2032, åpenbart avgjørende informasjon (men uten den minste tvil konfidensiell), for å vurdere realiteten til den industrielle overlappingen nevnt i flere måneder nå.

I følge dette dokumentet planlegger imidlertid den tyske produsenten å levere i løpet av de neste 10 årene, mellom i dag og slutten av 2032, bare 648 Leopard 2 til sine fremtidige europeiske kunder, det vil si et volum som er mye lavere enn det som ville være nødvendig å oppnå for å betydelig erodere det adresserbare markedet til MGCS-programmet når det lanseres i 2035.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Tyskland | Bygging av pansrede kjøretøy

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler